Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Συμβασιούχοι: προς ανανέωση στο παρά πέντε ?


Στο παρά 5΄ από τη λήξη τους (για όσες συμβάσεις λήγουν στις 31/12) φαίνεται πως θα γίνει η ανανέωσή τους. Αναφερόμαστε στους συμβασιούχους εργαζόμενους της ΕΡΤ και η διευκρίνηση είναι αναγκαία γιατί εδώ και ένα διήμερο κυκλοφορούν σε blogs δημοσιεύματα με golden αμοιβές για golden boys και girls της ΕΡΤ, που ουδεμία σχέση έχουν με τον πραγματικό κόσμο της μισθωτής εργασίας, που όπως βλέπετε και στη προηγούμενη ανάρτηση, τα Χριστούγεννα όσοι από αυτούς θα έχουν βάρδια θα αναταμειφθούν από την πλουσιοπάροχα αμοιβόμενη διοίκηση, με ένα ολόκληρο μελομακάρονο και έναν ολόκληρο κουραμπιέ (ερώτημα: θα έχει και αμύγδαλο, ή λόγω περικοπών θα είναι σκέτος?).
Φυσικά θα φάνε μόνο όσοι καταφέρουν να φτάσουν στο σημείο διανομής, γιατί μπορεί να δουλεύουν κλειδωμένοι σε κάποιο κτήριο, όπως ήδη αναφέρουμε στην πιο προηγούμενη ανάρτηση.

Με ανακοίνωσή του, που έχει τοιχοκολληθεί στην ΕΡΤ, το σωματείο συμβασιούχων της ΕΡΤ, αναφέρει ότι με απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ, ξεκινάει σε λίγες ημέρες την ανανέωση 1.080 συμβάσεων, ενώ η ΕΡΤ έχει ζητήσει για το επόμενο έτος 1.147 συμβάσεις έργου.
Αναλυτικά και συνολικά τη θέση μας για τις εξελίξεις, αξιολογώντας όλα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, θα τις ανακοινώσουμε σύντομα, με βάση τα πραγματικά δεδομένα και όχι τη φημολογία και τον επικοινωνιακό πόλεμο μέσα από δημοσιεύματα και αναρτήσεις.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

αλλαξτε πλευρο η προσπερτ αφηνει εξω 1080 συναδελφους δηλαδη ολους επειδη εκοψαν δικα της golden boy