Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Αναστάτωση στην ΕΡΤ

Από το πρωί κυκλοφορούν σε διάφορα blogs λίστες με ονόματα και υψηλότατες αμοιβές, ενώ ανησυχία επικρατεί στους συμβασιούχους γιατί όπως κυκλοφορεί έχουν γίνει ασφαλιστικά μέτρα από την ΠΟΣΠΕΡΤ και μέχρι να γίνει το δικαστήριο, δεν μπορεί να ανανεωθεί καμία σύμβαση. Ζητήσαμε επίσημη ενημέρωση και μάθαμε από την ΠΟΣΠΕΡΤ ότι έκανε ασφαλιστικά μέτρα για σειρά εργασιακών θεμάτων και βγήκε προσωρινή διαταγή. Στο θέμα αυτό μάθαμε ότι μπορεί να συνεδριάσει η επιτροπή για την ανανέωση των συμβάσεων (ούτως ή άλλως έχει γνωμοδοτικό ρόλο, την απόφαση την παίρνει το ΔΣ της ΕΡΤ. Αργότερα πρόκειται να εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση την οποία θα κρίνουμε.


Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να υπενθυμίσουμε ότι:

1)Τον ισχύοντα νόμο για τους συμβασιούχους τον έκανε ο Παυλόπουλος (ΝΔ)
2)η χρόνια διατήρηση του προβλήματος των συμβάσεων έργου, έγινε από διαδοχικές κυβερνήσεις, που αν ήθελαν το έλυναν μια και καλή υπέρ των εργαζομένων
3)η κόντρα της ΠΟΣΠΕΡΤ με την υπό ίδρυση ΟΜΕ ΕΡΤ, αφορά σε μεγάλο βαθμό "οικογενειακά" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
4)η απόφαση για παράταση μέχρι το Μουντιάλ, δίνει φυσικά μια ανάσα, αλλά αξίζει να προσεχτεί το επιχείρημα. Δεν είναι γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη τη δουλειά, αλλά επειδή τους έχει ανάγκη η δουλειά για μια φιέστα.Ευχαριστούμε αλλά πολιτικό κοκό δεν θα πάρουμε, όσοι στηρίζετε αυτούς που χρόνια τώρα έχοντας εξουσίες, διατήρησαν αυτό το καθεστώς (μαζί με τα συνδικαλιστικά τους παραρτήματα), ζητήστε τους το λογαριασμό. Εμείς επιμένουμε ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΣΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΘΕΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ


2)επισυνάπτουμε την ανακοίνωση που μας έστειλε η ΠΟΣΠΕΡΤ και ακολούθως επαναμβάνουμε ποιά είναι η δικιά μας θέση, με την επαναδημοσίευση της ανάρτησης της 26ης Οκτωβρίου 2009 στο παρόν blog
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Αγ. Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2009
Ποιος διοικεί την ΕΡΤ;
Με πρόσχημα το δήθεν κενό εξουσίας, η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. μεθοδεύει συγκλίσεις συμβουλίων και επιτροπών σε κρίσιμα θέματα με παράνομη σύνθεση, δηλαδή χωρίς συμμετοχή των νομίμων εκπροσώπων της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., οι οποίοι έχουν οριστεί και κοινοποιηθεί στην ΕΡΤ Α.Ε. ήδη από την 01/07/2009!!!
Χαρακτηριστικό της τακτικής αυτής είναι ότι έφτασαν στο σημείο να υποδεικνύουν τα ήδη υπάρχοντα - αρεστά σ’ αυτήν –μέλη των επιτροπών, των οποίων η ιδιότητα έχει ανακληθεί, παρεμβαίνοντας έτσι ανεπίτρεπτα στο συνδικαλιστικό γίγνεσθαι της ΕΡΤ. Κι όλα αυτά παρά τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν επ’ αυτών την Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού να παρέμβει άμεσα ώστε ν’ αποτραπούν αυτές οι μεθοδεύσεις.3)Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μία από τις πιο σημαντικές εκκρεμότητες στο εργασιακό πεδίο, είναι το πρόβλημα των συμβασιούχων, τόσο αυτών που βρίσκονται ακόμα εντός εργασίας, όσο και αυτών που βρίσκονται σε καθεστώς τρίμηνης «υποχρεωτικής διακοπής».
Αφορμή για να θίξουμε το θέμα αυτό ήταν οι συνάδελφοί μας στην ΕΡΤ, αλλά σαφώς και πρόκειται για πρόβλημα που υπάρχει και σε άλλους χώρους και κλάδους και σαν τέτοιο πρέπει να το δούμε, δηλαδή σαν ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.
Πιστεύουμε ότι δεν περισσεύει κανένας κανονικός εργαζόμενος (μακριά από μας τα golden boys, οι αργόμισθοι και άλλες παρεμφερείς κατηγορίες που άνθισαν με την ευθύνη κυβερνήσεων και γραφειοκρατικών συνδικαλιστικών μηχανισμών) και ότι οι ελαστικές μορφές εργασίας πρέπει να καταργηθούν και να αντικατασταθούν από θέσεις πλήρους και σταθερής εργασίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεση πολιτική λύση και να μην κωλυσιεργεί, με την επιστροφή όσων βρίσκονται «εκτός» με τα τρίμηνα, να μην απολυθεί κανείς και να μετατρέψει τους συμβασιούχους σε όλους τους κλάδους και τομείς σε κανονικούς εργαζόμενους.
Καλούμε τους πολιτικούς φορείς της αντιπολίτευσης να δραστηριοποιηθούν σε αυτή την κατεύθυνση.
Καλούμε τις διοικήσεις των συνδικάτων να πρωτοστατήσουν σε αυτές τις δραστηριότητες.


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ
*Με το νόμο-τσεκούρι του Παυλόπουλου ή με το δικαίωμα στη δουλειά?
*Με τα ρουσφέτια όλων των προηγούμενων χρόνων και κυβερνήσεων, ή με την ομαλοποίηση της αγοράς εργασίας υπέρ των εργαζομένων?
*Με την κρίση στην πλάτη των εργαζομένων ή με το δικαίωμα στο εισόδημα και την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη?

Δηλώνουμε δημόσια και απαιτούμε να το πράξουν κι άλλοι, ότι δεν θέλουμε να φύγει κανένας (κανονικός) εργαζόμενος από πουθενά (ΜΜΕ ή άλλο κλάδο) και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις όποια κινητοποίηση προκύψει γι αυτό το λόγο.


Financial Crimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: