Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Απεργία στις 5 Μάη


Σε συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 5ης Μάη που ήδη έχουν ανακοινώσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προσανατολίζονται και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΜΜΕ που αυτή την ώρα συνεδριάζει το άτυπο διασωματειακό τους.
Υπενθυμίζουμε ότι οι αποφάσεις του διασωματειακού δεν έχουν θεσμική κάλυψη και απαιτείται η όποια συμφωνία υπάρξει να περάσει και από συνεδριάσεις των ΔΣ των πρωτοβάθμιων κλαδικών οργανώσεων (να δούμε αν θα υπάρξει φαινόμενο «αποστασιοποίησης» κανενός, όπως δυστυχώς έγινε στην αντίστοιχη περίπτωση για τις 22 Απρίλη).
Με τη μέχρι στιγμής ενημέρωση που έχουμε οι λεονταρισμοί για 48ωρη, μάλλον έχουν πάει (ξανά) στην άκρη.
Υπενθυμίζουμε ότι τουλάχιστον από το Νοέμβρη του 2008 εξαγγέλονται «48ωρες κλιμακώσεις» που εξαερώνονται εν ριπή οφθαλμού.
Υπενθυμίζουμε όμως ότι τώρα είναι ΕΔΩ το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ.TEΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Και το διασωματειακό οριστικοποίησε τη συμφωνία του για συμμετοχή στην 24ωρη, ενώ και η ΠΟΕΣΥ (στο διασωματειακό δε συμμετέχουν ομοσπονδίες, αλλά πρωτοβάθμια) ανακοίνωσε απεργιακή κινητοποίηση για τις 5 Μάη. Πράγματι η κλιμάκωση (εκτός από ευχολόγιο που θα υπάρχει στο κείμενο που θα βγεί, μένει χωρίς προσδιορισμό μορφής πχ 48ωρη και χρονικής στιγμής).
Την ίδια ώρα οι εφημερίδες ετοιμάζουν πρωτοσέλιδα για την ανακοίνωση των μέτρων, με έντονη φημολογία για κόψιμο 13ου και 14ου μισθού και διάφορα άλλα αντικοινωνικά μέτρα.

TΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΜΟΥΣΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: