Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Απολύσεις στο "TELE TIME"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει την απαράδεκτη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση των συναδέλφων Μιχάλη Μπαϊρακτάρη και Άγγελου Κωνσταντίνου από τον τηλεοπτικό σταθμό «Tele Time» της Πάτρας, ιδιοκτησίας του μεγαλοεφοπλιστή κ. Βίκτωρα Ρέστη.
Οι δύο συνάδελφοι, με αναγνωρισμένο κύρος και μακρά εμπειρία, απελύθησαν διότι θεωρούνταν «ακριβοί» για τον τηλεοπτικό σταθμό που ελέγχει ο κ. Ρέστης. Η απομάκρυνση τους, στο όνομα περικοπών όπως τους ανακοινώθηκε, αποφασίστηκε διότι, με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τα χρόνια προϋπηρεσίας τους, οι αποδοχές τους ήταν «υψηλές»!
Πρόκειται για ανερμάτιστη και απολύτως καταδικαστέα λογική που συν τοις άλλοις στρέφεται σε βάρος δικαιωμάτων που με αίμα και αγώνες κατοχύρωσε ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας.
Ο ιδιοκτήτης του σταθμού κ. Ρέστης, σε μια περίοδο που το «Tele Time», χάρη στην ευσυνειδησία, στη συνέπεια και στην εργατικότητα του συνόλου του προσωπικού, αναβαθμίζεται ειδησεογραφικά και αποκτά πληρότητα προγράμματος, επιλέγει ν’ ακυρώσει αυτή την προσπάθεια και να επαναφέρει το κανάλι σε ζοφερές εποχές.
Οι επιδιώξεις της ιδιοκτησίας του σταθμού θα βρουν αντίθετους τους δημοσιογράφους της Πάτρας και θα συναντήσουν τη σθεναρή αντίδραση της ΕΣΗΕΠΗΝ, όπως συνέβη άλλωστε και στο παρελθόν, με την προηγούμενη ιδιοκτησία του σταθμού.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του προς τους δύο συναδέλφους, ζητά την άμεση επαναπρόσληψη τους και προειδοποιεί την ιδιοκτησία του «Tele Time» ότι τέτοιες τακτικές και αποφάσεις δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες. Ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: