Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Σταύρωση των εργαζομένων από τον κυρ-Σταύρο


1)Tη Μ.Πέμπτη έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του ΣΕΠΕ και την ώρα που γίνεται η ανάρτηση, μετά από πιέσεις της επιθεώρησης εργασίας, είχε συγκεντρωθεί το ποσό που αντιστοιχούσε στο 50% του Δώρου Πάσχα για τους εργαζόμενους στον "επικοινωνία 94FM". Θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Τελικά οι εργαζόμενοι πήραν το μισό δώρο (οι διαδικασίες στο ποινικό μέρος από το ΣΕΠΕ εξελίσσονται) από Τρίτη δήλωσαν οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας θα προσπαθήσουν να πληρώσουν το υπόλοιπο μισό δώρο και ό,τι άλλο μπορέσουν!!


Kαι η ανακοίνωση των εργαζομένων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ F.M 94.0»

Ηράκλειο Αττικής 01-04-2010

Το σωματείο εργαζομένων της δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία fm 94.0» είχε στις 31.03.2010 παρουσία του προέδρου της ΕΤΕΡ Δημήτρη Καμαρινόπουλου συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Σταύρο Γεωργόπουλο προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων του Φεβρουαρίου, του Μαρτίου του 2010 καθώς και του δώρου Πάσχα. Ο δήμαρχος δεσμεύθηκε για την καταβολή του δώρου Πάσχα μέχρι το τέλος της ημέρας αλλά και για την πλήρη αποπληρωμή των 2 υπολειπόμενων μισθών εντός 2 εβδομάδων από την παραπάνω ημερομηνία. Ωστόσο καμία καταβολή δεν έγινε στους εργαζόμενους μέχρι το τέλος της ημέρας και για αυτό το λόγο έγινε καταγγελία προς τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών του Υπουργείου Εργασίας Μιχάλη Χάλαρη. Κατόπιν τούτου το σωματείο εργαζομένων πραγματοποίησε συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Μιχάλη Χάλαρη την 01- 04- 2010 παρουσία του αντιπροέδρου της ΕΤΕΡ, κύριο Δημήτρη Σιώτου καθώς και του αντιπροέδρου της ΕΣΠΗΤ Γιάννη Μπαζαίου και αντιπροσωπείας εργαζομένων του «Επικοινωνία fm 94.0».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ειδικός Γραμματέας Μιχάλης Χάλαρης με τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Σταύρο Γεωργόπουλο δεσμεύτηκε για την καταβολή του δώρου εντός της ημέρας ενώ δεν προχώρησε σε δεσμευτική ημερομηνία για το πότε θα γίνει η αποπληρωμή των δεδουλευμένων των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Ωστόσο στους εργαζόμενους καταβλήθηκε έναντι του δώρου το μισό πόσο.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι το σύνολο των εργαζομένων για πρώτη φορά στα χρονικά περνά το Πάσχα μόνο με πενιχρές αμοιβές και ευχολόγια από την πλευρά της διοίκησης του σταθμού, ενώ όπως ήδη είχαμε επισημάνει από τις 20-03-2010 για την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών μας, δεν υπάρχει διέξοδος από το τούνελ του παραλογισμού και της αναλγησίας που επιδεικνύει η δημοτική αρχή. Την Τρίτη 06-04-2010 το σωματείο εργαζομένων στον «Επικοινωνία fm 94.0» πραγματοποιεί γενική συνέλευση παρουσία εκπροσώπων της ΕΤΕΡ και της ΕΣΠΗΤ προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος

Κωνσταντίνος Τατούλης Κωνσταντίνος Κυριακάκης

ΤΑ ΜΕΛΗ
Ξενοφώντας Πατρίκαλος
Γιώργος Μισιάκας
Ηλιάνα Παπαδημητρίου


2)Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
Αθήνα, Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Ν. Ηρακλείου μετά από αθέτηση της υπόσχεση του ίδιου του Δημάρχου

Για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Ν. Ηρακλείου κος Σταύρος Γεωργόπουλος δείχνει το χειρότερο πρόσωπό του απέναντι στους εργαζομένους του ραδιοσταθμού «Επικοινωνία». Αφού υπήρξε συνεννόηση με συνδικαλιστές της Ένωσης και του τοπικού σωματείου εργαζομένων για την άμεση καταβολή μισού μισθού σήμερα το πρωί και δεσμεύτηκε ότι μέσα σε δύο εβδομάδες θα υπάρξει πλήρης αποπληρωμή και των υπόλοιπων χρεωστούμενων, το ανακοίνωσε μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος στους συνδικαλιστές, μέχρι το βράδυ ο Δήμαρχος και οι «ιθύνοντές» του δεν έκαναν καμιά κίνηση αποπληρωμής του ευτελούς ποσού ανάλογα με αυτά που χρωστά. Προφασίζεται την μη ύπαρξη φορολογικής ενημερότητας!!! Το επίπεδο ανοργανωσιάς και ανευθυνότητας πραγματικά μας εκπλήσσει. Περιμένει ο Δήμαρχος όταν ο ίδιος δίνει αυτό το παράδειγμα να τον σεβαστούν Δημότες, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές;

Καλούμε τον Δήμαρχο κο Σταύρο Γεωργόπουλο, σήμερα κιόλας να διορθώσει την εικόνα μπάχαλου που παρουσιάζει, υποσχόμενος ο ίδιος αποπληρωμή «ψίχουλων» από τους δυόμιση μισθούς που χρωστά.

Καλούμε τον Δήμαρχο Ν. Ηρακλείου κο Σταύρο Γεωργόπουλο, να προχωρήσει στην πλήρη αποπληρωμή (μισθός Φεβρουαρίου, μισθός Μαρτίου και Δώρο Πάσχα) των εργαζομένων του ραδιοσταθμού αμέσως.

Καλούμε τον Δήμαρχο Ν. Ηρακλείου κο Σταύρο Γεωργόπουλο, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και τις γιορτινές αυτές μέρες που πλησιάζουν να μην προκαλεί, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους.

Καλούμε τον Δήμαρχο Ν. Ηρακλείου κο Σταύρο Γεωργόπουλο, να δράσει αμέσως. Να καταβάλει και τους δυόμιση μισθούς (μισθός Φεβρουαρίου, μισθός Μαρτίου και Δώρο Πάσχα) που χρωστά στους εργαζόμενους, ΤΩΡΑ.

Δεν επιτρέπετε Δήμαρχε Ν. Ηρακλείου, κε Σταύρε Γεωργόπουλε, να μην γνωρίζετε ουσιώδη θέματα όπως το αν έχετε φορολογική ενημερότητα και να εμπαίζετε έτσι τους εργαζόμενους.

Θα περιμένουμε μέχρι την Μ. Πέμπτη το μεσημέρι. Αλλιώς οι κινητοποιήσεις και άλλες συνδικαλιστικές και πολιτικές δράσεις είναι μονόδρομος για να προστατέψουμε τους εργαζόμενους και να επιβάλουμε στοιχειώδη σεβασμό των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος Δημήτρης Καραπανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: