Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ανακούφιση ανέργων συναδέλφων




Στη μέχρι τώρα πορεία μας πάντα είχαμε σα στόχο τη δημιουργική και ενωτική δράση. Δεν μασήσαμε ποτέ τα λόγια μας και κάναμε σκληρές κριτικές εκεί που εκτιμούσαμε ότι έπρεπε, αλλά δεν διστάσαμε να πούμε και την καλή κουβέντα επίσης εκεί που έπρεπε. Είναι γνωστό ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα κάναμε κριτική στον ΕΔΟΕΑΠ για θέματα όπως το επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού, το κυτταρολογικό, κλπ
Χωρίς στα προαναφερόμενα να έχει αλλάξει η θέση μας οφείλουμε να πούμε ότι ήταν θετική η ενέργεια του ΕΔΟΕΑΠ να "παγώσει" τη διαγραφή ανέργων από τα μητρώα του επειδή δεν είχαν καταβάλλει εισφορές, περιμένοντας την ΕΣΗΕΑ να τους καλύψει. Ελπίζουμε να έγινε σε όλους τους ανέργους και όχι μόνο στο συγκεκριμένο συνάδελφο.
Υπενθυμίζουμε τη σχετική επιστολή του ΕΔΟΕΑΠ που απειλούσε με διαγραφή μακροχρόνια άνεργο, τη διατύπωση σχετικού αιτήματός μας στις 18/1/2010 στον ΕΔΟΕΑΠ και την απάντηση που έλαβε ο συγκεκριμένος συνάδελφος (και μόλις σήμερα μας την κοινοποίησε και την αναρτούμε, με δικιά του προτροπή και με το όνομά του).


Υ.Γ. επί τη ευκαιρία για αμέσως μετά το Πάσχα, υπενθυμίζουμε τις απαντήσεις που περιμένουμε από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για το ποιοί χρωστάνε, πόσα και από πότε.





2)Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010
στήριξη ανέργων συναδέλφων

Επιστολή: Προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ 18/1/2010
Κοινοποίηση Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ

Θέμα: στήριξη ανέργων συναδέλφων

Αγαπητοί συνάδελφοι
μετά τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα, σας μεταφέρουμε δύο σημαντικές, κατά τη γνώμη μας, εκκρεμότητες για άμεση αντιμετώπιση, των οποίων γίναμε δέκτες από ανέργους συναδέλφους, που μας μετέφεραν τις αγωνίες τους.

1)το επίδομα που χορηγήθηκε στις γιορτές δεν το πήραν όλοι οι άνεργοι συνάδελφοι και νομίζουμε ότι η αδικία αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί.

2)υπάρχει ανοιχτό το ζήτημα της κάλυψης των εισφορών, κυρίως των μακροχρόνια ανέργων στον ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να μη διαγραφούν (σχετικές προειδοποιητικές επιστολές, ήδη έχουν λάβει ορισμένοι συνάδελφοι). Η κίνηση αυτή της ΕΣΗΕΑ προς τον ΕΔΟΕΑΠ δεν μπορούσε να γίνει όσο το Δ.Σ. δεν είχε συγκροτηθεί και νομίζουμε ότι πρέπει να γίνει χωρίς χρονοτριβή.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Financial Crimes


3)http://financialcrimesnews.blogspot.com/2009/11/blog-post_3025.html
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009

Κυνηγήστε τους εργοδότες που χρωστάνε στα ταμεία, όχι τους ανέργους!!


Δίνουμε στη δημοσιότητα (κάντε κλικ πάνω της για να τη διαβάσετε)επιστολή που έστειλε ο ΕΔΟΕΑΠ σε μακροχρόνια άνεργο συνάδελφο (το όνομα φαίνεται κατόπιν επιθυμίας του ιδίου) στο οποίο προειδοποιείται να πληρώσει εισφορά στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλιώς θα διαγραφεί, κατεύθυνση που όπως το έγγραφο αναφέρει, δόθηκε από το υπουργείο Απασχόλησης (η φρασεολογία δείχνει ότι μάλλον αυτό έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση, διότι το υπουργείο σήμερα ξαναονομάστηκε εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης).

Απαιτούμε:
Από τον ΕΔΟΕΑΠ να μην πειθαρχήσει και να δώσει στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία, δηλαδή πότε και ποιοί του έδωσαν αυτή την κατεύθυνση και πόσοι άλλοι άνεργοι ειδοποιήθηκαν ότι οδεύουν στον Καιάδα.
Αποτελεί πρόκληση να κατευθύνονται συνάδελφοι με ευκολία σε ιδιωτικά νοσοκομεία και τσεκαπάδικα, συχνά με «διογκωμένες» ανάγκες και να αιμορραγεί ο ΕΔΟΕΑΠ και την ίδια ώρα να «νοικοκυρεύεται», σε βάρος των ανέργων.

Από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου να συμμαζέψει αυτές τις καταστάσεις, διότι αποτελούν casus belli. Ο αγώνας ενάντια στην ανεργία, περνάει και από τη στήριξη των ανέργων με κάθε τρόπο. Κυνηγήστε τους εργοδότες που χρωστάνε στα ταμεία, όχι τους ανέργους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: