Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Ραν ταν πλαν η ΕΣΗΕΑ


Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ
27 Απριλίου 2010

Πληροφορούμαστε ότι με αποφάσεις Προέδρων Διοικητικών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, (όπως του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΕΡΤ, Δημοτικών Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης αλλά και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) για το ιδιωτικού δικαίου προσωπικό, επιχειρείται αυθαίρετη ερμηνεία των διατάξεων του ν. 3833/2010 («Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης») με στόχο την περικοπή των μισθών και επιδομάτων αυτών.

Καταγγέλλουμε τη σπουδή για τη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει με σαφήνεια τις ευθύνες της. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθούμε την με οποιοδήποτε τρόπο ανατροπή των όσων οι ΣΣΕ ορίζουν.

Οποιαδήποτε δε κυβερνητική παρέμβαση, η οποία τείνει στην κατάργηση της ελευθερίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων, θα μας βρει απέναντι.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Σχόλιο των Financial Crimes: Αργήσατε λίγο, κοντά στο μήνα (σαν τον Ραν ταν πλαν, που τον χτυπάνε στην πρώτη σελίδα και αντιδρά στο τέλος του κόμικ) αλλά το καταλάβατε ότι ήδη έχουν γίνει περικοπές και μάλιστα παράνομες κατά 30%, όχι μόνο στο Δώρο Πάσχα, αλλά και σε επιδόματα που δεν προβλέπεται. Αλλά τις απεργιακές κινητοποιήσεις του διασωματειακού τις κάνατε γαργάρα μαζί με την υπόλοιπη τρελοπαρέα. Αυτό δε με την κυβέρνηση να αναλάβει με σαφήνεια τις ευθύνες της, πρέπει να τους δημιούργησε πανικό.
Σοβαρευτείτε (όσο γίνεται) με πρώτη άμεση ευκαιρία την απεργία της 5 Μάη.


Σας θυμίζει κάτι αυτό?
http://financialcrimesnews.blogspot.com/2010/03/e_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: