Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ για το Πολυτεχνείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγ. Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2011

38 χρόνια μετά… εκείνος ο Νοέμβρης αποτελεί φωτεινό ορόσημο για τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους συμβασιούχους, τους ανέργους και όλο τον ελληνικό λαό, που καλούνται για άλλη μια φορά – αλήθεια μέχρι πότε; - να επωμισθούν τα δεινά της κρίσης και των μνημονίων της Τρόϊκας και της Κυβέρνησης και ζητούν δικαίωση ακόμη και σήμερα, των νεκρών του τότε.

17 Νοέμβρη ΄73, η παγωνιά, η φοβέρα και η σκοτεινιά, που είχε επιβάλει η Χούντα, διαλύθηκαν με την αυθόρμητη εξέγερση των φοιτητών αρχικά, και όλου του λαού αργότερα.

Το φλογερό σύνθημα « ψωμί - παιδεία - ελευθερία », έγινε διαχρονικό και μεταλαμπαδεύτηκε σε όλους μας μετά την Θυσία των παιδιών του Πολυτεχνείου. Σήμερα στην ημερησία διάταξη βρίσκονται οι περικοπές μισθών, η εργασιακή εφεδρεία, η ανεργία, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, οι απαιτήσεις και οι εντολές της ‘’Τρόϊκας του κεφαλαίου’’.

Σήμερα, οι φωνές των αγωνιστών, η στάση τους και τελικά η Θυσία τους, εξεγείρουν όλους μας και μας εμπνέουν για νέους κοινωνικούς αγώνες, δικαιοσύνη, διαφάνεια, Δημοκρατία.

Ελάχιστος φόρος τιμής σε Εκείνους, είναι σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης και η συμμετοχή όλων μας σε αυτές.

Ολοι μαζί στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του αγώνα του Πολυτεχνείου και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 17 Νοέμβρη προς την Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: