Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι




Καλά λένε ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, αφού χτες στις συνδέσεις καναλιών με τους χώρους των συγκεντρώσεων για την πορεία του Πολυτεχνείου, ακόμα και όταν αυτές γίνονταν νωρίς, πολύ πριν ξεκινήσει η πορεία, γινόταν απεγνωσμένη προσπάθεια να τονιστεί ότι δεν έχουν κόσμο. Ήρθε βέβαια η πραγματικότητα να διαψεύσει τις τηλεκαφετζούδες, που πολύ πριν ξεκινήσει η πορεία, φαίνεται θα είδαν στον καφέ, ότι δεν θα υπήρχε συμμετοχή, για να αβαντάρουν την υπό νέα σύνθεση τροϊκανή κυβέρνηση. Δεν «βγήκε» και η τρομολαγνεία, αφού τα μικροεπεισόδεια αποδείχτηκαν πολύ λίγα, αν δεν επιστρατευτούν και προβοκάτορες της αστυνομίας, σαν αυτούς που μπαινόβγαιναν στις γραμμές των ΜΑΤ, τον Ιούνιο, αλλά και άλλες στιγμές και έτσι η μεγαλύτερη συμμετοχή, σε σχέση με την αντίστοιχη διαδήλωση του 2010, δεν «ερμηνεύτηκε» από τα ηλεκτρονικά κυρίως ΜΜΕ, όπως θα έπρεπε. Δηλαδή σαν απόφαση συνέχισης του αγώνα…


Υ.Γ. καλά στο Mega πάνω στην απελπισία σας που δεν έγιναν επεισόδια τσοντάρατε και πλάνα αρχείου με επεισόδια Ιουνίου, χωρίς να περάσετε την ένδειξη "πλάνα αρχείου"?




Mε αφορμή το πανό του ΔΟΛ που αναφέρεται στην απόλυση του προέδρου της ΕΠΠΗΤ Χ. Μαΐδη, επισυνάπτουμε σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ για το ίδιο θέμα:
Αγ. Παρασκευή, 18-11-2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη προσπάθεια ορισμένων εργοδοτών-ιδιοκτητών Μ.Μ.Ε., που στο όνομα της κρίσης και με όπλα την απόλυση, το φόβο, την ανεργία και σε μια επίδειξη δύναμης τις διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών, έχουν ξεκινήσει τσουνάμι απολύσεων και εργασιακής αυθαιρεσίας.
Αυτή την αντεργατική τους συμπεριφορά εξέφρασαν με τον χειρότερο τρόπο οι ιδιοκτήτες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (Δ.Ο.Λ.) απολύοντας τον συνδικαλιστή-πρόεδρο της Ενωσης Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Χρήστο Μαϊδη.
Θεωρούμε την απόλυση του συναδέλφου Χρήστου Μαϊδη συνδικαλιστική δίωξη και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή του. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στην εργοδοσία να φορτώσει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: