Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Mαζική συνέλευση, 3ήμερη απεργία, συμμετοχή στην πανεργατική


Με ευρεία πλειοψηφία 160 υπέρ, 7 κατά και 6 λευκά οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο με σκοπό να μην βγει το Σαββατιάτικο και το Κυριακάτικο φύλλο.
Μεταξύ των επιχειρημάτων που ακούστηκαν στη συνέλευση, ήταν και η αναγκαιότητα συμμετοχής από κοινού με όλους τους εργαζόμενους, με αφορμή τη γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη.
Υπενθυμίζουμε ότι και η συνέλευση των διοικητικών του ΔΟΛ, αποφάσισε ότι κινείται για συμμετοχή στην πανεργατική της 1ης Δεκέμβρη.
Επίσης οι εργαζόμενοι στο τυπογραφείο Χ.Κ. Τεγόπουλος με χωριστό τους ψήφισμα απειλούν να διακόψουν τις εμπορικές εκτυπώσεις (“Δημοκρατία”, “Espresso”, περιοδικά ΙΜΑΚΟ) , αν δεν λάβουν ένα μισθό ως το τέλος του μήνα και εγκαίρως το δώρο Χριστουγέννων.Παράλληλα, οι εργάζομενοι του συγκροτήματος ζητούν εξόφληση των δεδουλευμένων και να διαθέσει η επιχείρηση όλα τα οικονομικά της στοιχεία ως τις 30 Νοεμβρίου ,όπως επίσης να μπουν στο μισθολόγιο, όλα όσοι πληρώνονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών.
Οι εργαζόμενοι προχώρησαν ακόμη στην εκλογή νέας εργασιακής επιτροπής η οποία παράλληλα με τους εκπροσώπους θα συντονίζει τις δράσεις των εργαζομένων। Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης της γεενιής συνέλευσης, όπως αυτ'ο δημοσιεύεται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση της "Ελευθεροτυπίας".

"Η συνέλευση των εργαζόμενων στη Χ.Κ. Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011, αποφάσισε με ψήφους 160 υπέρ, 7 κατά και 6 λευκά, να ζητήσει από τα σωματεία να κηρύξουν τριήμερη απεργία την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο (1/2/3-12-2011), ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο.

H συνέλευση αποφάσισε ακόμα να ζητήσει από τη διοίκηση:

►Να καταβάλει άμεσα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έναν μισθό και να δεσμευθεί ότι θα καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο το δώρο των Χριστουγέννων.

►Να εξοφλήσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τους συναδέλφους στην ένθεση (στο πιεστήριο), που απασχολούνται με διαλείπουσα εργασία.

►Να εντάξει άμεσα στην μισθοδοσία τους συναδέλφους, που εργάζονται με ΔΠΥ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

►Να ενημερώσει τους εκπροσώπους και κατ΄ επέκταση την ίδια τη συνέλευση:

α) για το business plan
β) για τη χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας
γ) για τα διαφημιστικά και εμπορικά έσοδα της εταιρείας

Επίσης η συνέλευση των εργαζομένων δηλώνει την συμπαράσταση της σε όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ που παραμένουν απλήρωτοι, ή διώκονται με απολύσεις, ή υφίστανται δραστικές περικοπές μισθών εξαναγκαζόμενοι στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Τέλος η συνέλευση εξέλεξε νέα εργασιακή επιτροπή."


Δεν υπάρχουν σχόλια: