Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αντισυνδικαλιστική ενέργεια στο Σκάι












ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, δημοσιευθεί και μεταδοθεί.

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Το αντεργατικό και αυταρχικό πρόσωπό της έδειξε για μια ακόμη φορά η διεύθυνση του ΣΚΑΪ. Διευθυντικά στελέχη και «σεκιουρητάδες», όργανα της εργοδοσίας, προσπάθησαν να εμποδίσουν μέλη των Ενώσεών μας να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αλαφούζου.

Η επίσκεψη είχε προαναγγελθεί, και τα μέλη των Συνεργαζομένων Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ είχαν ήδη ανακοινώσει δημοσίως από την προηγουμένη ότι θα ερχόντουσαν στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ», καθώς και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, όπως τους επιτρέπει ο νόμος, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέλευση των εργαζομένων που θα γινόταν, με αφορμή την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Μετά τις οδηγίες των διευθυντικών στελεχών η ασφάλεια του κτηρίου επιχείρησε να εμποδίσει την είσοδο των συνδικαλιστών. Έπειτα από πιέσεις των εκπροσώπων των Σωματείων επέτρεψαν να εισέλθουν, με όλες τις προφυλάξεις των «σεκιουρητάδων», στις εγκαταστάσεις του Ομίλου μόνο οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ και να παραμείνουν σε χώρο του κτηρίου μακριά από τους συναδέλφους, χωρίς να μπορούν συνεπώς να επισκεφθούν τους εργαζόμενους στα γραφεία τους.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και εισάγει καινοφανείς αντιδημοκρατικές πρακτικές στο χώρο του Τύπου.

Ως εκ τούτου ανακοινώνουμε ότι την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 17.00 τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας θα πραγματοποιήσουμε Γενική Συνέλευση – Ενημέρωση των εργαζομένων στον Όμιλο Αλαφούζου στο κτήριο της οδού Φαληρέως, όπου είναι και ο τόπος εργασίας των συναδέλφων. Δηλώνουμε τέλος ότι οι κινητοποιήσεις στον Όμιλο Αλαφούζου πλέον είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: