Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η συνέλευση στην ΕΡΤ – Απόφαση πίσω από τις ανάγκες των καιρών

Στη σημερινή συνέλευση των δημοσιογράφων κατατέθηκαν οι παρακάτω προτάσεις:

*24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι την Παρασκευή όπου υπάρχει προγραμματισμένη γενική συνέλευση όλων των εργαζόμενων στα δημόσια ΜΜΕ, με στόχο την επανεκτίμηση της κατάστασης. Η πρόταση αυτή πήρε 45 ψήφους και στην επανακαταμέτρηση 41.

*Πρόταση για εργασία με ωράριο τύπου δημοσίου τομέα, δηλαδή πρωινή βάρδια και μετά σχόλασμα. Πήρε 49 ψήφους και στην επανακαταμέτρηση 48 και πλειοψήφησε.

*Πρόταση για κατάληψη (χωρίς απεργιακό πρόγραμμα) που πήρε 2 ψήφους

*Πρόταση για μια μέρα εφαρμογής του «ωραρίου δημοσίου» και μετά απεργία διαρκείας, που πήρε 9 ψήφους.

Η άποψη των Financial Crimes, που στήριξαν την πρόταση για τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες (με συμμετοχή την Πέμπτη στην κινητοποίηση των συνδικάτων ενάντια στην εφεδρεία), ήταν ότι αν έπεσε η κυβέρνηση αυτό έγινε επειδή ο κόσμος απεργούσε, διαδήλωνε και έκανε καταλήψεις, έτσι πρέπει να πάμε για να ρίξουμε και το «διάδοχο σχήμα», για να μην περάσουν τα μέτρα. Μπορεί μεταξύ μας όταν μιλάμε για «δημόσιους υπαλλήλους», να εννοούμε την αλλαγή της φυσιογνωμίας του κλάδου, αλλά παραέξω ακούγεται αλλιώς। Αν πχ εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία ή σε υπηρεσίες καθαριότητας δήμων που έχουν ωράριο με συνεχείς βάρδιες, ακούσουν ότι στην ΕΡΤ αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι να δουλεύουν σαν δημόσιοι υπάλληλοι δηλαδή μόνο πρωί, θα μας πάρουν (και δικαίως) στο «μεζέ»।

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

«τι κερδίσαμε με τόσες μέρες απεργιών»

«έπεσε η κυβέρνηση και αν ήμασταν συνεχώς μαζί με τον κόσμο που απεργούσε, θα έπεφτε πιο γρήγορα»

«να ανοίξουμε και το θέμα των συμβασιούχων, μαζί με την εφεδρεία και τις περικοπές»

Μαζεύτηκαν 150 ευρώ για τους απεργούς της Χαλυβουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: