Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Απεργία στην Ελευθεροτυπία - Καταιγιστικές εξελίξεις


Καταιγιστικές οι πολιτικές εξελίξεις κι όπως ήταν αναμενόμενο δημιούργησαν "καραμπόλες" και στα ΜΜΕ. Αρχικά αναβλήθηκε η στάση εργασίας 11-4 και η γενική συνέλευση στα δημόσια ΜΜΕ.
Ακολούθως ορισμένοι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας άρχισαν να αμφισβητούν την απόφαση της χτεσινής συνέλευσης και του διασωματειακού των ΜΜΕ που κήρυξε απεργία για σήμερα. Έξω από την εφημερίδα (τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή) ήταν σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ των συναδέλφων, για το αν πρέπει να υλοποιηθεί ή όχι η απόφαση του διασωματειακού.
Παρά τις έντονες πιέσεις της διευθύντριας του καθημερινού φύλλου Κύρας Αδάμ προς τους εργαζόμενους -και ιδιαίτερα τους επισφαλείς και χαμηλόμισθους- οι προσπάθειες εκφοβισμού για αναστολή έπεσαν στο κενό.
Συγκεκριμένα την ώρα που κατέβαιναν από το γραφείο τους οι εργαζόμενοι με δελτίο παροχής στο enet.gr, η διευθύντρια με χαρακτηριστική κίνηση του χεριού γύρισε και τους είπε απειλητικά "θα απλώνετε το χέρι για δουλειά με 500 ευρώ", ενώ επιτέθηκε λεκτικά και σε κλητήρα που αρνήθηκε να εξυπηρετήσει πελάτη στο αρχείο της εφημερίδας.

Αν και λόγω του τρέξιμου της ημέρας και τα δικά μας περιθώρια έχουν στενέψει, μέχρι να υπάρξει πιο συλλογική και επεξεργασμένη τοποθέτηση, η αρχική εκτίμησή μας είναι ότι όσο υπάρχουν εργαζόμενοι απλήρωτοι, με ορατό τον κίνδυνο της απόλυσης ή της εφεδρείας, το περαιτέρω κουτσούρεμα μισθών και τα ασφαλιστικά ταμεία σε κίνδυνο, δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε με καμία αναστολή κινητοποιήσεων.




ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, για την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και για την πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.
Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να είναι τα μόνιμα θύματα μεταξύ της εργοδοσίας, του τραπεζικού συστήματος και της πολιτικής εξουσίας.

Πιστεύουμε ότι η διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων του Τύπου , εγγυάται την ίδια ελευθερία του Τύπου.
‘Όταν κλείνει μία εφημερίδα φιμώνονται εκατοντάδες φωνές.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: