Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΟΛ


Εργασιακή Επιτροπή ΔΟΛ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο χορό της απλήρωτης εργασίας μαζικά εισέρχεται έμπρακτα και ο “φάρος” της ελληνικής δημοσιογραφίας, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.
Με ξερή “ανακοίνωση” του “Ανθρώπινου Δυναμικού” μάθαμε ότι δεν χρειάζεται να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας και θα αποφασίσει μόνη της η εργοδοσία πότε να τα δώσει (και προφανώς και αν θα τα δώσει). Άλλωστε, αφού θα μας δώσει -λέει- το “δώρο” του Πάσχα, γιατί να χρειαζόμαστε και το μισθό μας; Ακόμα περισσότερο που, στην Ελλάδα του μνημονίου, που τόσο στηρίζει ο οργανισμός και τα στελέχη του, η απλήρωτη και δωρεάν εργασία δεν είναι μόνο ένα ιδεώδες, είναι και μια ήδη διευρυνόμενη και γενικευόμενη πρακτική. Γιατί, επομένως, οι προπαγανδιστές του μνημονίου να μην το εφαρμόσουν και στους δικούς τους σκλάβους;
Η εργοδοσία νομίζει ότι, επειδή κατάφερε να απολύσει ορισμένους από τους εκπροσώπους μας (περιπτώσεις Μαϊδη, Αναστασιάδη, Σακελλαρίου), θα μπορέσει τώρα να μας μεταχειριστεί τους υπόλοιπους όπως απαιτεί η μνημονιακή ανομία, δηλαδή όπως γουστάρει ο κάθε Ψυχάρης. Κάνει λάθος! Είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι. Όχι μόνο για το αυτονόητο (καμία δουλειά χωρίς αμοιβή!), αλλά και για να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας -μαζί με όλους τους εργαζόμενους.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ
29/4/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: