Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση μελών Δ.Σ. ΠΟΣΠΕΡΤ, Φ. Δαγρέ, και Ν. Ρουκουνάκη




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΠΟΣΠΕΡΤ προκειμένου να ΕΠΙΒΑΛΕΙ δικό της άνθρωπο σαν εκπρόσωπο εργαζομένων στην ΕΤ3, προχώρησε στις εξής ενέργειες:

1. Σε ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ πριν από μήνες, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ ανέφερε πως πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογές εκπροσώπων για την ΕΤ3. Του απαντήσαμε πως είναι πολύ νωρίς, αφού ο νόμος καθορίζει 5ετή θητεία. Επέμενε πως η θητεία είναι τριετής. Η συζήτηση έμεινε εκεί ΧΩΡΙΣ να
ληφθεί απόφαση.

2. Αποφάσισε να υλοποιήσει το καπέλωμα στο τοπικό παράρτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ στη Θεσ/νίκη. Στις 12.4.2013 συγκαλεί ΔΣ με θέμα τον ορισμό εφορευτικών Επιτροπών προκειμένου να προχωρήσει σε εκλογές. Τα μέλη του ΔΣ κρατούν αξιοπρεπή στάση, επιμένουν στην ισχύ του νόμου για 5ετία και το ΔΣ αποφασίζει αρνητικά.

3. Αποφασίζει να κάνει το καπέλωμα από Αθήνα. Σήμερα 16.5.13 στο ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ μας παρουσιάζουν μία Ημερήσια Διάταξη που περιείχε ως θέμα και τον ορισμό εφορευτικών Επιτροπών για τις εκλογές της ΕΤ3. Όμως η ειδοποίηση που είχαμε δεν περιείχε αυτό το θέμα. Ζητήσαμε να σβηστεί το θέμα από την Ημερήσια Διάταξη και εφόσον αυτό δεν έγινε αποχωρήσαμε.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το βασικό χαρτί στο οποίο στηρίζει τους ισχυρισμούς του ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι μία απόφαση της Διοίκησης της ΕΤ3 με τριετή διορισμό του ΔΣ. Πρόκειται για αστείο ισχυρισμό, αφού όλοι γνωρίζουμε πως για κάθε τέτοιο διορισμό η Διοίκηση μπορεί μεν να
επιλέγει όποιους θέλει για δικούς της εκπροσώπους, αλλά για εκπρόσωπο εργαζομένων είναι υποχρεωμένη να επιλέξει τον επί 5ετία εκλεγμένο από τους εργαζόμενους.

Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν πως η ΠΑΡΑΓΚΑ της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν δικαιούται να επιβάλει άτομα και καταστάσεις με απολυταρχικές μεθοδεύσεις. Αυτοί που τη στηρίζουν καλά θα κάνουν να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να προσπαθήσουν να ζυγίσουν την αξιοπρέπειά τους.

Το Καπέλωμα της ΕΤ3 δεν θα περάσει

Τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ:

Φώτης Δαγρές Νίκος Ρουκουνάκης

Αγία Παρασκευή 16 Μαΐου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: