Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Αλληλεγγύη σε όσους συναδέλφους δέχονται νεοναζιστικές απειλές

...αναδημοσιεύουμε με μόνο σχολιασμό ότι πρέπει η ΠΟΕΣΥ σε συνεργασία με την Ένωση  Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, της οποίας είναι μέλος ο Π. Τσακανίκας, να βγάλει ανακοίνωση για το νέο περιστατικό...


1) Δεν περνάνε οι απειλές και μάλιστα από βουλευτές


Όπως έχει αναφερθεί ήδη στο agrinionews.gr προέκυψε κλιμάκωση των περιστατικών βίας που έχουν πνίξει τα τελευταία 24ωρα την κοινωνική ζωή της πόλης του Αγρινίου. Και οι κλιμάκωση ήρθε με τον χειρότερο τρόπο, δηλαδή με τις ενέργειες ενός εκλεγμένου βουλευτή που έχει ορκιστεί να υπηρετεί το Σύνταγμα και το λαό της χώρας.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Κ. Μπαρμπαρούσης επιτέθηκε φραστικά και απείλησε τον συνάδελφο δημοσιογράφο Πάνο Τσακανίκα ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σε πράξη που ο ίδιος συμμετείχε πέρα από κάθε λογική.Τον τραμπουκισμό δηλαδή έξω από καφέ επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, μαζί με άλλους αγνώστους που βρέθηκαν μαζί του, πράξη για τον οποία σχηματίζεται δικογραφία.

Οι απειλές, οι ύβρεις και οι προπηλακισμοί δεν περνάνε και δεν γίνονται ανεκτοί, ενώ πρέπει να τύχουν της καταδίκης από όλους όσους έχουν δημόσιο λόγο στην  πόλη. Καμιά πρόκληση και καμιά άδικη συμπεριφορά, όπως αυτή που υπέστη ο εν λόγω βουλευτής χτες στο Νοσοκομείο Αγρινίου και την οποία το site μας στηλίτευσε επαρκώς, δεν δικαιολογούν βίαιη και εκτός κάθε νόμου συμπεριφορά από άνθρωπο που εκπροσωπεί το λαό του νομού στην Ελληνική Βουλή.

 Για να το πούμε διαφορετικά…

Είστε βουλευτής κ. Μπαρμπαρούση και αν δεν μπορείτε να φερθείτε σαν τέτοιος παραιτηθείτε. Αλλιώς πείτε στον κόσμο ότι δεν σέβεστε τους νόμους και τους θεσμούς της Δημοκρατίας.

 Η ομάδα του agrinionews.gr



http://www.agrinionews.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%8


2) από το http://www.agriniopress.gr/?p=18615

Μπαρμπαρούσης: Τώρα απειλεί και δημοσιογράφους!

po-mparmparousis
Έκτος ελέγχου βρίσκεται πλέον ο βουλευτής Αιτωλ/νίας της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης και το κόμμα του καλείται να τον «μαζέψει» αφού  έχει εκτραπεί επικίνδυνα!
Όπως καταγγέλλεται, μετά την χθεσινή επίθεση που δέχθηκε συνοδός του βουλευτή στο νοσοκομείο του Αγρινίου (όπου ο κ. Μπαρμπαρούσης βρίσκονταν μαζί με τη γυναίκα του που είναι έγκυος), ο βουλευτής μαζί με κάποια άτομα άρχισε από χθες το βράδυ αλλά και σήμερα να «επισκέπτεται» στέκια όπου θεωρεί ότι συχνάζουν αντιεξουσιαστές και να εκστομίζει απειλές κλπ.Το απόγευμα άρχισε να βρίζει και να απειλεί έξω από μπαρ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Αγρίνιο, όπου τον είδαν αυτόπτες μάρτυρες  αλλά έτυχε να είναι παρών και ο δημοσιογράφος του agriniopress.gr, της εφημερίδας «Γεγονός» και του Δυτικά FM 9.61  Πάνος Τσακανίκας που μετέφερε τα όσα είδε…
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 7:15 ο δημοσιογράφος δέχθηκε τηλεφώνημα από άτομο που του συστήθηκε ως Κώστας Μπαρμπαρούσης το οποίο αμέσως μετά και χωρίς δεύτερη κουβέντα άρχισε να βρίζει και να απειλεί τον δημοσιογράφο , χρησιμοποιώντας εκφράσεις του στυλ «που είσαι τώρα να σε γ…» , απειλώντας διαρκώς και αναφερόμενος υβριστικά στην οικογένεια και το σπίτι του δημοσιογράφου. Όταν ο δεύτερος του είπε που βρίσκεται το γραφείο του και τον περιμένει,  ο Μπαρμπαρούσης είπε πως θα έρθει από εκεί για να «του δείξει». Πράγμα που δεν έκανε τελικά. Ουρλιάζοντας ο βουλευτής έκλεισε το τηλέφωνο…Πρόκειται για περιστατικό πρωτοφανές για την τοπική κοινωνία. Τοπικοί δημοσιογράφοι έχουν γίνει κατά το παρελθόν στόχος ομάδων κυρίως αντιεξουσιαστών, που αποτελούν «μόνιμο εχθρό τους» λόγω πολιτικής θεώρησης, αλλά η συμπεριφορά ενός εκλεγμένου βουλευτή  πλέον υπερβαίνει τα εσκαμμένα και θα πρέπει  να βάλει σε σκέψεις την τοπική κοινωνία της οποίας προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα και μας παραπέμπει σε άλλες εποχές. Οι  συμπεριφορές αυτοδικίας, απειλών και εκφοβισμού δεν έχουν καμιά θέση στο Αγρίνιο. Όσοι πιστεύουν ότι μαζί με την  δημοσιογραφία, απειλείται και η δημοκρατία, καλούνται να πάρουν θέση. Για την υβριστική επίθεση και τις απειλές  του βουλευτή έχει ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση και η Ένωση  Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, της οποίας ο Π. Τσακανίκας είναι τακτικό μέλος.
Στο μεταξύ, αναφορικά με το περιστατικό στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως η Αστυνομία σχηματίζει δικογραφία και εξετάζει μάρτυρες του επεισοδίου που προκάλεσε ο βουλευτής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: