Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Συνεχίζονται οι εκφράσεις αλληλεγγύης προς τους καθηγητές

http://eiesylesvou.wordpress.com

    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

    Η τρικομματική κυβέρνηση, που οδηγεί σε κατάρρευση το Δημόσιο σύστημα υγείας, που επί έξι μήνες αφήνει τους γιατρούς να εφημερεύουν απλήρωτοι, επέλεξε τις πανελλαδικές εξετάσεις για τα επιτεθεί στο δημόσιο σχολείο και στους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. Σταματούν το διορισμό εκπαιδευτικών, ετοιμάζονται να κλείσουν σχολεία και να απολύσουν ουσιαστικά 10.000 αναπληρωτές. Θεσπίζουν την αναγκαστική μετάθεση και την αύξηση του διδακτικού ωραρίου. Θέλουν τα σχολεία, όπως και τα νοσοκομεία να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, οι μαθητές να μετατραπούν σε πελάτες και οι διευθυντές των σχολείων σε managers, η ουσιαστική γνώση να εξευτελιστεί σε αποσπασματικές πληροφορίες και δεξιότητες και η διδασκαλία να υποδουλωθεί από τις συνεχείς εξετάσεις και φραγμούς. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς με την επιστράτευση που τους επέβαλε αυταρχικά και αντισυνταγματικά, πριν ακόμα αποφασίσουν να απεργήσουν.

    Οι καθηγητές μπροστά σε αυτή την επίθεση αποφάσισαν να δώσουν έναν σκληρό αγώνα επιβίωσης των ίδιων αλλά και της δημόσιας εκπαίδευσης. Η απεργία τους είναι απεργία για τη δημόσια παιδεία, είναι απεργία για το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση και στο μέλλον, είναι απεργία για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την ελπίδα. Είναι ψηφίδα στον αγώνα του λαού για την απόκρουση και ανατροπή του κοινωνικού σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Και η νίκη τους μπορεί να γίνει αφετηρία για να απαλλαγεί όλος ο λαός με τους αγώνες του από τον εφιάλτη των μνημονίων, του χρέους και των αντεργατικών μέτρων.

    Ο αγώνας των καθηγητών μπορεί να είναι νικηφόρος μόνο αν στηριχτεί από τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ κατηγορούν τους καθηγητές ότι παίζουν με τον κόπο και την αγωνία των μαθητών. Κατηγορούν αυτοί που έχουν δημιουργήσει ένα σχολείο προβληματικό, ένα εξεταστικό κάτεργο, που εκτινάσσουν την ανεργία στους νέους στο 64% και αφήνουν τη μετανάστευση των νέων να θερίζει. Δεν δικαιούνται να μιλάνε για την αγωνία της νεολαίας και των οικογενειών τους, αυτοί που πυροβολούν τα όνειρα και το μέλλον της! Οι καθηγητές και καθηγήτριες απεργούν για όλους μας και γι' αυτό είμαστε στο πλευρό τους!

    Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων την Πέμπτη 16 Μάη στις 7μμ, στην πλατεία Σαπφούς. Προκηρύσσουμε τρίωρη Στάση Εργασίας την Παρασκευή 17 Μάη, από τις 8 - 11πμ για συμπαράσταση στην Απεργία των Καθηγητών.

    Με μαζικούς αγώνες σπάμε την τρομοκρατία και την επιστράτευση.

    Νίκη στην Απεργία των Καθηγητών.

    Μυτιλήνη, 14 Μαϊου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: