Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Επιχειρούν να βάλουν "συρματοπλέγματα" στη συνδικαλιστική δράση

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα ■ Τηλ.: 210 88 36 918 ■
■Web Site: www.eka.org.gr ■ e-mail: eka.press@gmail.com ■

Αρ. Πρωτ.:8097                                       Αθήνα, 10/05/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την κατάπτυστη απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών που απαγορεύει την συνδικαλιστική δράση.
Στις 8/5/2013 το πρωτοδικείο Αθηνών ενέκρινε την προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε μια από τις επιχειρήσεις του Ομίλου Καλ που βρίσκεται στην Λιοσίων 104. Η πρωτόγνωρη απόφαση απαγορεύει στον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών κ Πληροφορικής Ν. Αττικής , μέλος και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και σε οποιονδήποτε εκπρόσωπό του, να πλησιάσει την επιχείρηση (!!), όπως επίσης διατάζει να κατέβουν από την ιστοσελίδα οι ανακοινώσεις (!!!) που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις στην εν λόγω «επιχείρηση» με βάση καταγγελίες των εργαζομένων και να μην αναρτηθούν νέες (!!!!!).
Επισημαίνουμε ότι ο εργοδότης όχι μόνο δεν πληρώνει τους εργαζόμενους, και δεν ασφαλίζει πολλούς από αυτούς, αλλά και όταν κάποιος από αυτούς τολμήσει να ζητήσει δεδουλευμένα, τραμπουκίζεται από διάφορους παρατρεχάμενους.
Αναρωτιόμαστε:
•    Τι είδους επιχείρηση και ποιος εργοδότης μπορεί να απαγορεύσει με δικαστική απόφαση τη συνδικαλιστική δράση;
•    Οι παρατρεχάμενοι που εκφοβίζουν τους εργαζόμενους τι σχέση έχουν με την επιχείρηση;;
•    Μετά από τόσες καταγγελίες συναδέλφων στον ΣΕΠΕ, πώς συνεχίζουν και λειτουργούν με τέτοιες τακτικές;
Οι εργοδότες αξιοποιώντας τη συνολική αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική και την εφαρμογή του δόγματος «νόμου και τάξης» αποθρασύνονται μέρα με την ημέρα όλο και πιο πολύ. Θέλουν εργαζόμενους σκλάβους χωρίς δικαιώματα, να πληρώνονται όποτε και αν, το χαρτζιλίκι που ο κάθε εργοδότης «θα έχει την ευχαρίστηση να τους δώσει».
Καλούμε την κυβέρνηση συνολικά και τον υπουργό δικαιοσύνης να πάρει θέση για την πρωτόγνωρη και κατάπτυστη αυτή απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών και τα συνδικάτα να την καταδικάσουν.
Η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσει

Το Δ.Σ.
                             


2) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(Συμμετέχει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας)

taxikienotitaeka.blogspot.com, taxikienotita.eka@gmail.com

Καταγγελία για τη δίωξη συνδικαλιστών στο ΙΓΜΕ
   Στις 16 Μαΐου 2013, το προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ δικάζεται με κατηγορίες για τη λειτουργική κατάληψη των εγκαταστάσεων του ΙΓΜΕ στο Ολυμπιακό Χωριό και αφορούσε την τότε Διοίκηση του ΙΓΜΕ που το 2008 καθυστερούσε μισθοδοσία και δώρα, ενώ υπέσκαπτε τη λειτουργία και το κύρος του Ινστιτούτου.

Παράλληλα παραμένουν στο δικαστικό απυρόβλητο οι τότε διοικούντες εναντίον των οποίων είχε ζητήσει εισαγγελική παραγγελία το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).


Είναι εμφανές ότι στα πλαίσια των τροϊκανών πιέσεων (εσωτερικού και εξωτερικού) για αίμα δημοσίων υπαλλήλων κατασκευάζονται επίορκοι! Με άμεση την απειλή της απόλυσης … Παρόμοιες περιπτώσεις είχαμε πρόσφατα με τη δίκη και καταδίκη εκλεγμένων συνδικαλιστικών στελεχών από την τοπική αυτοδιοίκηση και μελών της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με τις διώξεις στο ΜΕΤΡΟ κ.ά.


Ø  Καταγγέλλουμε τα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Εργασίας ότι μεθοδεύουν τις συνδικαλιστικές διώξεις μέσω των δικαστηρίων.

Ø  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα Συνδικάτα και το ΕΚΑ να στηρίξουν τους συνδικαλιστικούς αγώνες και να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους διωκόμενους Συνδικαλιστές.


Ø  Καταγγέλλουμε τα ΜΜΕ για την ενορχηστρωμένη λασπολογία απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και τα συνδικάτα.

Ø  Όλοι οι εργαζόμενοι να παλέψουμε ανυποχώρητα για την υπεράσπιση των συνδικάτων, των βασικών εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς, για τα δημόσια αγαθά που ξεπουλιούνται, για τη ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και των πολιτικών υπηρετών του στις καταχτήσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος, κερδισμένες με αγώνες και αίμα.

Ø  Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των εργατικών αγώνων.


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΪΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΙΓΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: