Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Ο ΓΕΡΜΕΝΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΚΑΜΙΝΗ.ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Αθήνα 2/5/2013Ο ΓΕΡΜΕΝΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  Γ. ΚΑΜΙΝΗ.ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Η επίθεση του ένοπλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γερμενή κατά του Δημάρχου Αθήνας Γ.Καμίνη είναι ένα δείγμα της ανοιχτής φασιστικής δράσης που επιχειρεί να επιβάλει στις γειτονιές της Αθήνας η συμμορία των νεοναζί.

Σε μια περίοδο που η φτώχεια και η εξαθλίωση που σπέρνουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων με τη μαζική φτώχεια, τους πετσοκομμένους μισθούς και την κατάρρευση των δομών πρόνοιας και υγείας , οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής λειτουργούν σαν το σιδερένιο χέρι του συστήματος που θέλει να φορτώσει  τις ευθύνες στους μετανάστες και όχι στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους Τραπεζίτες. Ενώ κάνουν πλάτες στα Μνημόνια και τις  ιδιωτικοποιήσεις για χάρη των μεγαλοκαρχαριών, έρχονται να στήσουν ρατσιστικές φιέστες μίσους πότε στις Πλατείες και πότε στα νοσοκομεία παριστάνοντας τους «προστάτες των Eλλήνων». Οι εργάτες ντόπιοι και μετανάστες έχουν τα δικά τους όπλα για να προστατευθούν και αυτά είναι τα ενωμένα συνδικάτα που θέλει να τσακίσει η Χρυσή Αυγή.

Τα ρατσιστικά πογκρόμ στις γειτονιές από τα Τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής πήγαν χέρι-χέρι με τις επιχειρήσεις σκούπα του Δένδια. Το κλείσιμο της παιδικής χαράς του Αγίου Παντελεήμονα συμβολίζει τη ρατσιστική δράση των νεοναζί στις γειτονιές την ώρα που εκατοντάδες μετανάστες δέχτηκαν επιθέσεις με μαχαίρια και λοστούς .

 Η Αστυνομία συνεργάστηκε και κάλυψε αυτές τις επιθέσεις με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα στις 17 Γενάρη από χρυσαυγίτες . Η Αστυνομία κάλυψε τη Χρυσή Αυγή όποτε το αντιφασιστικό κίνημα διαδήλωση προς τον Άγιο Παντελεήμονα νομιμοποιώντας τις ρατσιστικές επιθέσεις. Γι αυτό και η Αστυνομία δεν είναι καμία εγγύηση για τις ελευθερίες μας.

 Αντίθετα το ξερίζωμα της φασιστικής απειλής και του ρατσισμού είναι υπόθεση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος που απλώνεται  στις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη τη Ελλάδα. Είναι το κίνημα που έδωσε την απάντηση στις δολοφονικές επιθέσεις των μπράβων των αφεντικών στην Μανωλάδα με τη οργάνωση χιλιάδων μεταναστών εργατών Γής κόντρα στη τρομοκρατία και το ρατσισμό. Είναι το κίνημα που παλεύει για ιθαγένεια για όλα τα παιδιά και ψήφο στους μετανάστες στις δημοτικές εκλογές. Είναι το κίνημα που απαιτεί τη νομιμοποίηση των μεταναστών και το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης των μεταναστών. Είναι το κίνημα που παλεύει για να τιμωρηθούν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής για την δολοφονία του  Σαχζάτ Λουκμάν. Είναι το κίνημα που απαιτεί να κλείσουν τα Γραφεία-ορμητήρια επιθέσεων της Χρυσής Αυγής και να μην δίνεται βήμα στα ΜΜΕ για να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και το μίσος τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας χρειάζεται να καταδικάσει την επίθεση κατά του Δημάρχου Γ.Καμίνη και να στηρίξει τη δράση ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό. Θέλουμε μια Αθήνα, πόλη αντιφασιστική, πόλη πολυπολιτισμική, πόλη αντιρατσιστική, πόλη της αλληλεγγύης και του αγώνα που τιμά τις παραδόσεις του μεγάλου κινήματος Αντίστασης στο ναζισμό.

Επικοινωνία με:

 Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964,

Δεν υπάρχουν σχόλια: