Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Β. Μπακατσέλος: «Δύο μισθοί, αν πείτε «ναι» στο άρθρο 99»

 Να αποσπάσει τη συναίνεση των 110 απλήρωτων και εξουθενωμένων εργαζομένων, ώστε να τεθεί υπό το μανδύα προστασίας του Πτωχευτικού Κώδικα, επιζητεί η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου», η οποία εδώ και ένα μήνα υπακούει στις εντολές του Βασίλειου Μπακατσέλου, υιού του γνωστού βιομήχανου και επιχειρηματία Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου.

 Με αντάλλαγμα την καταβολή δύο μισθών, την ώρα που οι συσσωρευμένες οφειλές αντιστοιχούν σχεδόν σε 7 μήνες, ο υιός Μπακατσέλου επιχειρεί να κάμψει τους οικονομικά εξαντλημένους υπαλλήλους της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ και προσπαθεί να τους πείσει να συμφωνήσουν με το σχέδιο ανασύνταξης της κατεστραμμένης εταιρίας που παρέλαβε από τον πατέρα του, ώστε να ταχθούν υπέρ της πιθανολογούμενης εξυγίανσής της, σύμφωνα με το περιβόητο άρθρο 99 του πτωχευτικού δικαίου.
Η απώλεια της προσωρινής διαταγής που επιδιώξει να λάβει από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στις 9 Ιανουαρίου 2015, ώστε να ανακόψει το κύμα των διωκτικών μέτρων σε βάρος της εταιρίας, έθεσε σε εγρήγορση τον υιό Μπακατσέλου και τους συμβούλους του, καθώς φάνηκε να ανατρέπει προσώρας τους αρχικούς σχεδιασμούς τους για τη διαδικασία πτώχευσης της πολύπαθης εκδοτικής εταιρίας.


 Για να μπορέσει να ενεργοποιήσει την προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99, ο υιός Μπακατσέλου επιδιώκει να θέσει και πάλι σε κυκλοφορία, έστω και πρόσκαιρη, τις εφημερίδες«Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και το μηναίο life style περιοδικό«Close Up», που έχουν αναστείλει την έκδοσή τους από τις 30 Δεκεμβρίου 2014.Παράλληλα, επιχειρεί να επαναφέρει σε καθεστώς πληρωμών, έστω και αποσπασματικών, τους 110 εργαζόμενους, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά, καθώς έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος από τον Αύγουστο του 2014.

 Για περισσότερα επισκεφτείτε:
https://agelioforum.wordpress.com/2015/01/21/%CE%B2-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%AF-%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CE%BD%CE%B1/



Δεν υπάρχουν σχόλια: