Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μα, πόσα παιδιά έχεις ακόμη, κυρ Αλέκο (Μπακατσέλο);

 

 

 ...αναδημοσίευση από https://agelioforum.wordpress.com...
 
Η φημισμένη οικογένεια Μπακατσέλου έχει χίλια και ένα πρόσωπα! Κάτι σαν τις «Χίλιες και μία νύχτες», τη δημοφιλή συλλογή παραμυθιών από τη Μέση Ανατολή.
 
Ανεση και καλή διάθεση. Το ζεύγος Μπακατσέλου, Τίμη και Αλέξανδρος (δεξιά), με το ζεύγος Βενιζέλου, Ευάγγελος και Λίζα (αριστερά), σε κοσμική εκδήλωση.
Η φημισμένη οικογένεια της Θεσσαλονίκης έχει πολλά «Μπακατσελάκια». Άλλα με θωρακισμένες BMW των 200 αλόγων, που ήρθαν στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος AE, την εταιρία που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο», ως εκκαθαριστές 280 εργαζομένων (βλέπε Νικόλας Μπακατσέλος).
Άλλα με τζιπ για τα βουνά και τα λαγκάδια και ικανότητες ναυαγοσώστη, που παρίσταναν  τις γλάστρες τόσα χρόνια (βλέπε Τζώρτζης με κοτσίδα ή Γεώργιος Μπακατσέλος κουρεμένος – τώρα τελευταία αυτό).
Άλλα με ένα ψωράμαξο των 80 ψοφαλόγων (βλέπε Βασίλειος Μπακατσέλος ή Bill για την πιάτσα).
Έχει κι άλλα παιδιά ο κυρ Αλέκος, αλλά προς το παρόν με ερωτηματικό (;;;;).
Όλα είναι σπόροι του πλούσιου μεγαλοεπιχειρηματία Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, που δεν πληρώνει τους 110 εργαζόμενους της εταιρίας που ο ίδιος κατέστρεψε!
Σαν μάγος με καπέλο
Μόλις είδα το κάρο σου, ρε Βασίλη, αναρωτήθηκα: «Σε βάζουν στο σκάφος των εκατομμυρίων ή φοβούνται μη λερώσεις τη μοκέτα;». Πάντως, να ξέρεις, αν βουλιάξει το σκάφος, που είναι δεμένο στη μαρίνα της Καλαμαριάς, να είσαι σίγουρος, ρε Βασίλη, ότι εσένα θα φωνάξουν να το σώσεις (ο άλλος ο ναυαγοσώστης είναι θεωρητικός, δεν ξέρει από ναυάγια!).
Τα εμφανίζει ένα ένα τα παιδιά του ο κυρ Αλέκος, ανάλογα με τις περιστάσεις. Αρκεί να μην πληρώσει… Σαν μάγος μέσα από το καπέλο, τα βγάζει τα βλαστάρια του. Αφού κατά λάθος πέρυσι το καλοκαίρι, αντί να βγάλει έναν γιο από το καπέλο, έβγαλε ένα… μαγιό, το φόρεσε και πήγε κρουαζιέρα. Σ΄ εμάς, τους εργαζόμενους, φόρεσε το καπέλο στο κεφάλι και ακόμη δεν έχει πληρώσει τα καλοκαιριάτικα μισθά.
16032-e0
Η Τίμη Μοπακατσέλου (αριστερά) κρυφοκοιτάει με περιέργεια τη χειρόγραφη αφιέρωση που χαρίζει για το βιβλίο της η Γιάννα Αγγελοπούλου στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Δεξιά, χαλαρός, όπως πάντα, ο Νικόλας Μπακατσέλος
Αυτόν με το κάρο και τα ψοφάλογα, τον Βασίλη, τον έφερε τώρα τελευταία στο μαγαζί ο κυρ Αλέκος. Σαν να βγήκε από το «Πάμε Πακέτο» μέσα από τους λυγμούς της Χατζηβασιλείου, είναι το φτωχό το αποπαίδι, το αδικημένο, που πρώτη φορά γνώρισε τον μπαμπά του και δεν ξέρει τι έκανε ο πατερούλης μέχρι τώρα στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, την εταιρία που εκδίδει από το 1996 τον «Αγγελιοφόρο». Αλήθεια, η Τίμη Μπακατσέλου να πήγε άραγε στην εκπομπή της Χατζηβασιλείου ή κρατάει άθικτη τη λάμψη της για εμφανίσεις με Γιάννα Αγγελοπούλου και πάνω;
Ο Βασίλης ή Bill είναι παιδί ειδικών αποστολών. Έχει και πείρα το παιδί με τα δικαστήρια (29 δικογραφίες δηλώνει στο βιογραφικό του, τι είναι να προσθέσει ακόμη μερικές;). Τη Δικαιοσύνη την παίζει στα δάχτυλα. Τόσα χρόνια δεν ξέραμε ότι έχει και τέτοιους το λαμπερό σόι. Άσο στο μανίκι σου είχες, κυρ Αλέκο, και τον έκρυβες.
Το φτωχό πρόσωπο της οικογένειας
Και αντί να βρίσκονται κάτω από τα γραφεία του «Αγγελιοφόρου», στη Δαναΐδων 4, στο Βαρδάρι, τα τέσσερα θωρακισμένα cars, λαμπερά και γυαλιστερά σαν να είναι βγαλμένα από τη «Λάμψη» του Φώσκολου με τους οδηγούς τους και τους bodyguards, είναι μονίμως σταθμευμένο το ψωράμαξο του Βασίλη, σαν να βγήκε από βιντεοταινία του Στάθη Ψάλτη από τη δεκαετία του ’80, ένα ΙΧ, που ούτε για παλιοσίδερα δεν το παίρνουν (βλέπετε, πάμε ολοταχώς για το άρθρο 99 της πτώχευσης, οπότε η οικογένεια Μπακατσέλου εμφανίζει το φτωχό της πρόσωπο!).
Aggelopoulou3
Γράφουν στο φακό τα λαμπερά πρόσωπα του Τζώρτζη Μπακατσέλου (αριστερά) και της μητέρας του, Τίμης Μπακατσέλου (μέσον), που φωτογραφίζονται με τον Απόστολο Τζιτζικώστα (δεξιά)
Η κα. Τίμη Μπακατσέλου εξαφανίστηκε κι αυτή μαζί με τον κυρ Αλέκο τον Μπακατσέλο. Έχω καιρό να τη δω. Βρε, μήπως να στείλουμε ειδοποίηση στο Silver Alert για την αναζήτηση ηλικιωμένων; Σαν να είδα προχτές μια γριά ταλαιπωρημένη, που της έμοιαζε! Μπορεί να κινδυνεύουν οι άνθρωποι! Ή λέτε να τους μάζεψε κι αυτούς ο Στέφανος Χίος, για να μην ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής;
Η εταιρία του «Αγγελιοφόρου», η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, αφού έφτιαξε άλλη μία εταιριούλα, τις Βορειοελλαδικές Εκτυπώσεις ΑΕ, με… καλές προθέσεις (μεταβίβαση δραστηριοτήτων και περιουσιακών στοιχείων, ενοικίαση εργαζομένων κ.ά.), ζητά τώρα από το πτωχευτικό δικαστήριο να υπαχθεί στο άρθρο 99, θέλει δηλαδή να προστατευτεί από τους πιστωτές της, στους οποίους εντάσσει και τους εργαζόμενους της.
Πιστωτές με κουστούμι
Μα τι κύρος έχει αυτή η λέξη: Πιστωτές!!! Θα βάλουμε κουστούμι εμείς, οι εργαζόμενοι του «Αγγελιοφόρου», στο δικαστήριο; Δε γίνεται να είμαστε πιστωτές του μεγαλοεπιχειρηματία Μπακατσέλου (του κυρ Αλέκου, τα  «Μπακατσελάκια» είναι απλώς εκτελεστικά όργανα ‒ μην μπερδεύεστε!) και να μην πάνε κομμωτήριο οι γυναίκες και για κουστούμι οι άνδρες!
Μας χρωστάει λεφτά, επτά μισθούς συνολικά, η πλούσια, επιφανής οικογένεια της Θεσσαλονίκης με την πλούσια φιλανθρωπική δράση, μέσω της «Στοργής», και την αμέριστα αγάπη της για την τέχνη του Μεγάρου Μουσικής (μόνο τα θωρακισμένα οχήματά της κοστίζουν όσο το απίθανο όνειρο του Τζόκερ για εμάς, τους εργαζόμενους).
moneynshow1_425x
Εκλεκτικές συγγένειες, υψηλές συμπάθειες. Ο Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος (μέσον) αγκαζέ με τον Μιχάλη Σάλλα της Τράπεζας Πειραιώς (δεξιά). Αριστερά, ο Νικόλας Μπακατσέλος με το γνωστό ευρύχωρο χαμόγελο και την κομψή κορμοστασιά
Και τώρα για μια ακόμη φορά η πλούσια επιφανής οικογένεια της Θεσσαλονίκης  ζητά χοντρά ανταλλάγματα από τους εργαζομένους. Ζητά συναίνεση σε σχέδια εξυγίανσης. Ζητά να απολυθούν άλλοι 43 εργαζόμενοι και να κλάψουμε όλοι ομαδικά γι΄αυτούς. Αλήθεια, θα τους βάλει ο μάγος στο καπέλο του και θα βγάλει ένα λαγό;  Μμμ, καλή η αναλογία: 43 εργαζόμενοι ίσον ένας λαγός στιφάδο. Ζητά να συμφωνήσουμε εμείς, οι εργαζόμενοι, με την υπαγωγή στο άρθρο 99 και να μην εκτελέσουμε δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες μπορούμε να εισπράξουμε τους μισθούς μας.
Bill… the kill, πες στον μπαμπά σου, τον κυρ Αλέκο, ότι κάπου στο λεξικό υπάρχει και η λέξη «αξιοπρέπεια»… Εσύ, φαντάζομαι, και το καπέλο του μάγου να πάρεις θα είσαι ευχαριστημένος.
Άσχετο: Αλήθεια ποιος απ’ όλους τους γιους της οικογένειας Μπακατσέλου έχει το όνομα του παππού;

Δεν υπάρχουν σχόλια: