Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Ώρα να φύγει το "μαύρο"



ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ
ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ

       Η  άθλια συγκυβέρνηση φτάνει στο τέλος της και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ παίξαμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανατροπή που έχει συμβεί. Ξέρουμε ότι ήταν η δική μας αντίσταση στο μαύρο, μαζί με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενων, που πρίν απο δεκαοκτώ μήνες «πέταξε» την ΔΗΜΑΡ έξω απο την τρικομματική συγκυβέρνηση. Ηταν η δική μας ανυπότακτη στάση που λειτούργησε σαν φάρος για όλους τους εργαζόμενους και έδειξε τον δρόμο.

 Οταν η μνημονιακή συγκυβέρνηση εφαρμόζει την λογική του «σόκ και δέος» η εργατική απάντηση είναι «κάντο όπως η ΕΡΤ». Ετσι δώσαμε στηριξη και ελπίδα σε όλους τους κλάδους που βγήκαν στη σύγκρουση με τους Σαμαροβενιζέλους. Ετσι κερδίσαμε την αμέριστη αλληλεγγύη απο πλατιά στρώματα της κοινωνίας και εκατομμύρια εργαζόμενους.


       Ολους αυτούς τους μήνες βρεθήκαμε στο πλευρό κάθε κλάδου που αγωνίστηκε, συντονιστήκαμε μαζί του, και πάνω απ’ όλα συνεχίσαμε  να εκπέμπουμε. Με αυτόν τον τρόπο, δείξαμε σε όλη την κοινωνία ότι το έκτρωμα της ΔΤ - ΝΕΡΙΤ  δεν είναι ενημέρωση αλλά άθλια κυβερνητική, και φιλομνημονιακή προπαγάνδα. Μετατραπήκαμε στη φωνή της κοινωνίας που ασφυκτιά και αγωνίζεται, και αποδείξαμε στην πράξη ότι μπορούμε να κάνουμε με την αυτοδιαχείρησή μας, την καλύτερη ενημέρωση που έχει υπάρξει στην Ελλάδα αλλά και παράδειγμα για όλο τον κόσμο. 


       Σήμερα είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη αλλαγή. Η πιο μισητή κυβέρνηση των τελευαίων δεκαετιών κατάρρευσε και σε λίγες μέρες θα αποτελεί παρελθόν. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι όλα όσα μας λεηλάτησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις την τελευταία πενταετία. Και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μπορούν και πρέπει να κάνουν την αρχή για το ξήλωμα όλων των μνημονιακών επιθέσεων. 

Να ξαναδείξουμε το δρόμο, ότι με την μαζική δράση των εργαζόμενων θα κερδίσουμε πίσω τις δουλειές και τις ζωές μας. Για να ξανανοίξουμε άμεσα την ΕΡΤ, με όλες της τις δραστηριότητες και με τον δικό μας έλεγχο, όπως ακριβώς κάναμε απο τις 11 Ιούνη μέχρι τον Νοέμβρη του 2013 μέσα από το ραδιομέγαρο και μέχρι σήμερα απο όπου εκπέμπουμε το πρόγραμμά μας.


       Τις τελευταίες ημέρες τα φιλομνημονιακά παπαγαλάκια έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια να συκοφαντήσουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ μιλώντας για «βραδυνές καταδρομικές επιχειρήσεις» ανακατάληψης τους Ραδιομεγάρου. Θα πρέπει να τους θυμήσουμε ότι η δική τους κυβέρνηση και τα δικά τους ΜΑΤ εισέβαλαν στις τέσσερις τα ξημερώματα στο ραδιομέγαρο και το κατέλαβαν για να φιμώσουν τη φωνή μας, χωρίς όμως να το καταφέρουν. 

Αυτοί είναι που λειτουργούν στα σκοτάδια όχι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Το Ραδιομέγαρο θα ξαναγυρίσει άμεσα στα χέρια των μαχόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ και θα είναι μέρα μεσημέρι, μαζί με χιλιάδες αλληλέγγυους, σωματεία και συλλογικότητες που στάθηκαν στο πλευρό της ΕΡΤ όλους αυτούς τους μήνες.  


       Το πρώτο άμεσο βήμα θα πρέπει να είναι μια μαζική συγκέντρωση - συνέλευση όλων των εργαζόμενων της ΕΡΤ αμέσως μετά και την τυπική πτώση της μισητής κυβέρνησης. Για να βρεθούμε πάλι μαζί, όλοι όσοι κρατήσαμε ζωντανό τον αγώνα όλους αυτούς τους 19 μήνες κόντρα σε όλες τις δυσκολίες. Για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας. 


       Η συνέλευση θα χρειαστεί να πάρει την απόφαση και να καλέσει ένα μεγάλο πανεργατικό συλλαλητήριο έξω απο το ραδιομέγαρο. Υπάρχουν και οι συμβολικές ημερομηνίες γι’ αυτό είτε στις 7, είτε στις 11 Φλεβάρη. Να καλέσουμε τα εκατοντάδες σωματεία που στάθηκαν δίπλα μας όλους αυτούς τους μήνες. 

Να είναι εκεί όλες οι συλλογικότητες και οι φορείς που ήταν στο πλευρό μας. Ολοι όσοι βρήκαν φωνή μεσα απο τις συχνότητες μας. Ενα μεγάλο συλλαλητήριο επαναδιεκδίκησης του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ ένα συλλαλητήριου μαζικού, μαχητικού. Ετσι θα μπούμε ξανά στο Ραδιομέγαρο. Χωρίς αναμονή και με την στήριξη και τη δύναμη του εργατικού κινήματος που μας κράτησε ζωντανούς όλους αυτούς τους μήνες.      
            

Ετσι για μια ακόμη φορά θα μπορέσουμε να γίνουμε ξανά παράδειγμα για όλους τους απολυμένους και τους διαθέσιμους στην προσπάθεια η πτώση της μισητής συγκυβέρνησης να σημάνει ότι οι εργαζόμενοι κερδίζουμε πίσω όλα όσα μας λεηλάτησαν.  Με τη δική μας δράση οδηγήσαμε την κυβέρνηση σε πτώση, με τη δική
μας δράση κερδίζουμε τις δουλειές μας πίσω.




 "εργατική αλληλεγγύη" εργαζομένων της ΕΡΤ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: