Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Αλληλεγγύη στο Σωτήρη Ζαριανόπουλο



Aνακοίνωση συμπαράστασης από το ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Δημοτικό σχήμα Θέρμης:

"Αίτημα για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή και υποψήφιου βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ στις προσεχείς εκλογές, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, κατατέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο από τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος διώκεται μαζί με τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αννα Ανανιάδου επειδή, με την ιδιότητα του γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και στελέχους του ΠΑΜΕ, στις 17 Δεκέμβρη 2009, μέρα απεργίας, πρόβαλλε μέσα από την τότε δημόσια τηλεόραση της ΕΤ-3 τις θέσεις του ταξικού εργατικού κινήματος, που συστηματικά αποκρύπτονται και διαστρεβλώνονται από τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ.

Για την παρέμβαση αυτή στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ-3, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος και η Αννα Ανανιάδου είχαν δικαστεί στις 17 Δεκέμβρη 2013 με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης». Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή, παρά την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα, που εισηγήθηκε ότι δεν τεκμηριώθηκε η κατηγορία και παρά το γεγονός ότι αυτή δε στηρίχθηκε ούτε από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας.

Το ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΜΑΡΣ Δημήτρης Βλαχομήτρος εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον διωκόμενο αγωνιστή του ΚΚΕ".






Δεν υπάρχουν σχόλια: