Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΕΡΤ: Και όμως υπάρχει λύση…

...οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ σε διαδήλωση στο πλευρό των υγειονομικών...



Διαβάσαμε ΕΔΩ ότι κάτω από την πίεση της ανέχειας και υπό την προϋπόθεση ότι δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ, (τουλάχιστον άμεσα), εργαζόμενοι της ΕΡΤ που βρίσκονται υπό ασφυκτική οικονομική πίεση, προβληματίζονται ακόμα και για την επιλογή απεργίας πείνας έξω από το Ραδιομέγαρο.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν υπήρξαν "διαθέσιμοι", άρα δεν έπαιρναν έστω έναν κουτσουρεμένο μισθό, ενώ έχοντας ξεκινήσει πολύ καιρό πριν από άλλους κλάδους τον αγώνα, "επενδύοντας" τις "αποζημιώσεις" (σε εισαγωγικά γιατί δεν αναγνωρίστηκαν σαν τέτοιες, αλλά σαν μισθοί υπερημερίας, από τους δικηγόρους της πλευράς της ελεύθερη ΕΡΤ) και με τα επιδόματα ανεργίας να έχουν λήξει εδώ και καιρό, η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο.


Θεωρούμε ότι διέξοδο μπορεί να δώσει η εμπειρία της περιόδου της μετατροπής των συμβασιούχων της ΕΡΤ, σε εργαζόμενους αορίστου χρόνου με το Π.Δ. Παυλόπουλου.

Τότε, που οι εργαζόμενοι παρήγαγαν έργο (όπως και τώρα από τις εγκαταστάσεις της ελεύθερης ΕΡΤ), εντάχθηκαν στο μισθολόγιο με μια οριζόντια και «έναντι» αμοιβή, μέχρι να ολοκληρώσουν τα λογιστήρια την εξέταση των απαιτούμενων εγγράφων και να τους κατατάξουν στη μισθολογική κλίμακα που τους αναλογούσε υπολογίζοντας τις παραμέτρους για τον καθένα (πχ παιδιά, προϋπηρεσία, κλπ).

Ακολούθως έγιναν οι προσθαφαιρέσεις με τον υπολογισμό της αμοιβής «έναντι» σε σχέση με τις αποδοχές που αναλογούσαν σε κάθε εργαζόμενο.

Έτσι όλοι συνέχισαν να εργάζονται, να πληρώνονται και παράλληλα να τρέχει και η προβλεπόμενη διαδικασία.

Αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει και σήμερα και μάλιστα άμεσα, ώστε να μην έχουμε τραγικά φαινόμενα και να μπορέσουμε να δούμε μια ΕΡΤ αντίστοιχη των απαιτήσεων του κόσμου που σε όλη την Ελλάδα, σταθερά στηρίζει τον αγώνα ενάντια στο «μαύρο» και απαιτεί μια άλλη ποιότητα ενημέρωσης - ψυχαγωγίας - πολιτισμού.

Ήδη κάθε μέρα που περνάει με το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ - ΥΕΝΕΔ να παραμένει ως έχει, συμβάλλει στην αύξηση των ανησυχιών και του προβληματισμού.

Δεν χωρούν πισωγυρίσματα, με απλή λογική και γρήγορες κινήσεις μπορούμε να πάμε παρακάτω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: