Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ούστ !!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ότι στο στόχαστρο των υποδίκων στελεχών της Χρυσής Αυγής βρίσκονται οι δημοσιογράφοι και τα Μέσα Ενημέρωσης, που αποκαλύπτουν τη δράση της, υπό δικαστική διερεύνηση, ναζιστικής οργάνωσης.

Μάλιστα επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν και το δικαστικό μηχανισμό για να εκφοβίσουν και να εξαναγκάσουν σε σιωπή όσους τολμούν να ερευνούν τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Τελευταίο κρούσμα είναι η μήνυση Κασιδιάρη εναντίον των συναδέλφων Νικόλα Βουλέλη, διευθυντή και Δημήτρη Ψαρρά, συντάκτη της «Εφημερίδας των Συντακτών», με την κατηγορία της «εξύβρισης» και της παραβίασης «προσωπικών δεδομένων». Η δίκη θα διεξαχθεί την Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν πρόκειται να υποκύψει σε αυτή την εκστρατεία φίμωσης. Η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη διοργανώσει, μέσω του Μορφωτικού της Ιδρύματος, μια Ημερίδα και μια Διεθνή Συνάντηση για την αντιμετώπιση του νεοναζισμού. Και θα παρακολουθήσει από κοντά όλες αυτές τις υποθέσεις, που θίγουν τον πυρήνα της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: