Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

ΜΜΕ: το πρόγραμμα των 100 ημερών


Από τη νέα κυβέρνηση διεκδικούμε την άμεση ικανοποίηση των ακόλουθων βασικών διεκδικήσεων, για τις οποίες καλούμε σε άμεση δράση και όχι εφησυχασμό:


PORTALS και ιντερνετικά ΜΜΕ: η άμεση ένταξη των εργαζομένων σε αυτά στο σύστημα των ΣΣΕ των αντίστοιχων ειδικοτήτων που υπάρχουν στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, καθώς και στα αντίστοιχα ασφαλιστικά ταμεία και η απόδοση αγγελιοσήμου από τις επιχειρήσεις αυτές, αποτελεί ρύθμιση άμεσης προτεραιότητας. Toν τρόπο να τον βρει η νέα κυβέρνηση και να μην πετάξει το μπαλάκι στους εργαζόμενους, όπως η προηγούμενη.


Συμβασιούχοι και μπλοκάκια: σταμάτημα των άθλιων μορφών ελαστικής εργασίας, με δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας και όχι απασχόλησης. Παρέμβαση στο φαινόμενο των απολύσεων στα μισθολόγια, που καταλήγουν επαναπροσλήψεις με μπλοκάκια.


Αυξήσεις και ΣΣΕ: αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς ικανές ώστε να ανταπεξέλθουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στο κόστος της ζωής, με αξιοπρέπεια. Έλεγχος για την τήρηση των ΣΣΕ, στελέχωση της επιθεώρησης εργασίας για δυνατότητα ελέγχων και άμεση επιβολή κυρώσεων στους παρανομούντες.


Απολύσεις: απαγόρευση των απολύσεων για όλο το διάστημα που θα διαρκεί η κρίση. Κατάργηση όλων των ρυθμίσεων που δημιουργούν συνθήκες περιορισμού των θέσεων εργασίας (οπτική ίνα μεταξύ ΕΡΤ και ΑΝΤ1, συρρίκνωση γραφείων ανταποκριτών και αντικατάσταση με μεθόδους pull και ενοικιαζόμενα συνεργεία).


Διαφάνεια: Έλεγχος και περιορισμός των golden boys και των αποδοχών τους, δημοσιότητα και διαφάνεια, ιδίως στην ΕΡΤ και τα δημοτικά ΜΜΕ, χτύπημα της πολυθεσίας – αργομισθίας και κάλυψη των αντίστοιχων θέσεων, προς όφελος των άνεργων συναδέλφων.

Κρατική διαφήμιση: διαφάνεια στην κατανομή της και κριτήρια υπέρ όσων προσλαμβάνουν ανέργους, εφαρμόζουν σύστημα μισθωτής εργασίας, αντί για μπλοκάκια, δεν χρωστάνε εισφορές σε ταμεία.

Financial Crimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: