Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Δημοτικά ΜΜΕ



Φωτο αρχείου:ο Καφέζας με τον τέως πια αρχηγό της ΝΔ και κινητοποίηση εργαζομένων στον 984 έξω από το δημαρχείο, πριν από ένα χρόνο. Δημοσιεύουμε το δελτίο Τύπου γιατί παρουσιάζει ενδιαφέρον.


Προς τους Αθήνα 08/10/09
* ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ &
* ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ


δ ε λ τ ί ο τ ύ π ο υ


Ο πρόεδρος του «ΑΘΗΝΑ 9.84», ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΦΕΖΑΣ, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84». Παρεμβαίνοντας στο πρωινό μαγκαζίνο με τους Δώρα Σαρρή και Φοίβο Καρζή, μεταξύ άλλων είπε:

* Για τη δημοτική και τοπική ραδιοφωνία:

«Ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών και πολύ καλός μου φίλος, Γιάννης Ραγκούσης, το πρώτο ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει είναι ένα θέμα που αφορά την ανωνυμοποίηση των δημοτικών ραδιοσταθμών, θέμα το οποίο παραλαμβάνει λελυμένο εν πολλοίς από την πρόταση που του έχει κάνει ομοφώνως η ΚΕΔΚΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης... Παρεμβαίνω, γιατί το θέμα αφορά κυρίως τους εργαζομένους σε είκοσι τρεις σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα».

«Κάναμε πολύ μεγάλο αγώνα με το δήμαρχο πριν από δυόμισι χρόνια, όταν κατατέθηκε το νομοσχέδιο από την τότε κυβέρνηση επί υπουργίας Ρουσόπουλου, περί αδειοδοτήσεων των ραδιοσταθμών, που προέβλεπε ότι όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί θα έπρεπε να είναι ανώνυμες εταιρείες. Αυτό δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα, σε ό,τι αφορά στο καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών. Προσπαθήσαμε να το αποτρέψουμε...».

«Στο θέμα εμπλέκονται διάφορα συναρμόδια υπουργεία, μεταξύ αυτών βασικό και κύριο το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο κ. Παυλόπουλος είχε τότε την πρόθεση να το λύσει, αρκεί να του δινόταν η λύση από το Νομικό Τμήμα της ΚΕΔΚΕ. Δούλεψε ο κ. Κακλαμάνης, ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, προς αυτή την κατεύθυνση και αφού συζήτησε με όλους τους δημάρχους και με το Διοικητικό Συμβούλιο, κατέθεσαν ομόφωνα πρόταση όπου δίνεται η δυνατότητα να υπάρξουν τα δημοτικά ραδιόφωνα χωρίς να είναι ανώνυμες εταιρείες, να είναι δημοτικές επιχειρήσεις και να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά... ».

«Αν δεν λειτουργήσει η τροπολογία όπως την έχει καταθέσει η ΚΕΔΚΕ -μέχρι τις 31/12/2009, που προβλέπει ο νόμος-, αυτομάτως ή σταδιακά θα βρεθούν δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι στο δρόμο. Και αυτό θα πρέπει να το εξετάσουν πολύ σοβαρά. Μιλάμε για τον “ΑΘΗΝΑ 9.84” που λειτουργεί είκοσι δύο χρόνια και βεβαίως υποστηρίζω ότι είναι ο μοναδικός και πλέον ακηδεμόνευτος σταθμός, διότι -όπως πολύ καλά γνωρίζετε- ουδέποτε έχει υποδείξει οποιοσδήποτε τι πρέπει να ειπωθεί στον αέρα, γιατί αυτή είναι η πραγματική δημοσιογραφία. Αυτό συνεχίζουμε να στηρίζουμε και επειδή πρέπει να μπορούμε να το στηρίζουμε και στο μέλλον, πρέπει να το προστατεύσουμε...».

Και ο κ. Καφέζας κατέληξε, λέγοντας: «Όποτε θέλει ο κ. Ραγκούσης, τον προσκαλούμε σε τραπέζι να τον ενημερώσουμε».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ.: 210 34 12 490 (εσωτ.: 241, 242) - FAX: 210 34 11 397 - e-mail: press.office@athina984fm.gr - URL: www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: