Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Κανένας δεν περισσεύει-πλήρη και σταθερή εργασία για όλους


Συνάδελφοι,
λόγω της αλλαγής κυβέρνησης, τιμωρούνται περίπου 200 συμβασιούχοι της ΕΡΤ, που ύστερα από υποχρεωτική διακοπή 3 μηνών, επρόκειτο να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους από την 1η Οκτωβρίου, και λόγω της άρνησης του Χρ. Παναγόπουλου να υπογράψει οποιοδήποτε έγγραφο παραμένουν στο κενό.

Ταυτόχρονα, το Δεκέμβριο λήγουν οι συμβάσεις έργου, άλλων 1100 περίπου εργαζομένων στην ΕΡΤ (ραδιόφωνο, τηλεόραση, ψηφιακή τηλεόραση, διοικητικές υπηρεσίες) με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να οδηγείται σε blackout και η ανεργία στον κλάδο των ΜΜΕ να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.
Γνωρίζουμε καλά όλοι, ότι οι 1300 περίπου αυτοί εργαζόμενοι, δεν είναι ούτε golden boys ούτε παιδιά του κομματικού σωλήνα, καθώς πρόκειται για δημοσιογράφους, μουσικούς παραγωγούς, ηχολήπτες, οπερατέρ και εργαζόμενους δεκάδων άλλων ειδικοτήτων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο γελοίο καθεστώς των εργολαβικών συμβάσεων που έχει τόσα χρόνια η ΕΡΤ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ.

Σκοπεύετε τουλάχιστον να κάνετε κάτι για όλους αυτούς ή δεν σας αφορούν όσοι εργάζονται τόσα χρόνια χωρίς επιδόματα, άδειες, δώρα και υπερωρίες για ένα κομμάτι ψωμί;



Απάντηση F.C
Aγαπητοί συνάδελφοι
για το τεράστιο αυτό θέμα, η εξωθεσμική μας δράση μπορεί να είναι (γιατί εμείς δεν είμαστε σωματείο) αναρτήσεις στο blog μας, διανομή εντύπων και ηλεκτρονικών ανακοινώσεων, συμμετοχή και οργάνωση κινητοποιήσεων (που κάποιος πρέπει να τις καλέσει και δεν υπάρχει καλύτερος από μια επιτροπή δικιά σας για να πιέσει και τα σωματεία, μαζί με και με τη δικιά μας βοήθεια), προώθηση του θέματος στην επιτροπή αλληλεγγύης συνδικάτων και συνδικαλιστών, που συμμετέχουν και χώροι εκτός ΜΜΕ. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται και σε άλλους χώρους με συμβασιούχους και μπορούμε μέσω της επιτροπής να το βγάλουμε από το καβούκι του. Θα πρέπει να βρεθούμε από κοντά και να τα πούμε. Κινητοποιήσεις μέσω mail δεν γίνονται.
Σας προτείνουμε λοιπόν να συνατηθούμε με θέμα την οργάνωση κινητοποιήσεων.Να μας επιτρέψετε να σας επιστρέψουμε αυτό το ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ, διότι με την ΕΡΤ του Παναγόπουλου, βρισκόμαστε στα δικαστήρια, από την προηγούμενη φουρνιά συμβασιούχων, σε ατομική βάση και ΧΩΡΙΣ στήριξη από μια σειρά σωματείων, με πρώτη και καλύτερη την ΕΣΗΕΑ.




Από το αρχείο μας, ανάρτηση της Πέμπτης, 22 Νοεμβρίου 2007
Συνέλευση στην ΕΡΤ

Στη συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ για τη ΣΣΕ και τα άλλα προβλήματα της ΕΡΤ, στην παρέμβασή τους οι Financial Crimes, τόνισαν ότι πρέπει να ζητηθεί η επαναπρόσληψη των κομμένων συμβασιούχων και η παραμονή της νέας φουρνιάς συμβασιούχων,με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, καθώς και η επίλυση των προβλημάτων των προσφάτως μονιμοποιηθέντων (κλιμάκια, αναδρομικά). Ακολούθως έγινε συζήτηση για το ασφαλιστικό,όπου ακούστηκαν αρκετές φωνές για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων,σε συνεργασία με όλες τις ειδικότητες των ΜΜΕ. Αποφασίστηκε να βγεί ένα κείμενο των εργαζομένων στην ΕΡΤ για τα "τοπικά" ζητήματα (ΣΣΕ), καθώς και επιτροπή περιφρούρησης της απεργίας.
Το παρακάτω κείμενο μοιράστηκε στη συνέλευση:

Δεν υπάρχουν σχόλια: