Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Επίστολή συμβασιούχων


ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΦΗΝΕΙ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ


Σιγή ιχθύος στην ΕΡΤ για τις συμβάσεις εκατοντάδων εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων της Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας (δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, οπερατέρ, ηχολήπτες, προσωπικό παραγωγής και διοικητικοί υπάλληλοι) που λόγω της αλλαγής κυβέρνησης -και
συνεπώς Διοίκησης στην ΕΡΤ- έχει παγώσει η διαδικασία επαναπρόσληψης τους.

Κατά συνέπεια, το πρόγραμμα της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ERTSAT που ήταν
να ξεκινήσει στις 12 Οκτωβρίου - ψυχαγωγικές & ενημερωτικές εκπομπές-
δεν έχει κάνει επίσημη έναρξη και δεν προβλέπεται να ξεκινήσει άμεσα.
Αντίθετα, οι καθημερινές εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, αλλά και οι εβδομαδιαίες ενημερωτικές που ξεκίνησαν στα <<μουλωχτά>> βγαίνουν χωρίς το απαραίτητο και προβλεπόμενο προσωπικό, ενώ απασχολούν μέχρι και προσωπικό χωρίς σύμβασεις. Τα προσχήματα
κρατήθηκαν μόνο σε όσες εκπομπές στηρίζονται αποκλειστικά σε συμβασιούχους, που δεν ξεκίνησαν καν.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, που οφείλεται στα διαπραγματευτικά παιχνίδια του απερχόμενου προέδρου Χρήστου Παναγόπουλου, βρίσκονται στον αέρα εκατοντάδες συμβασιούχοι που εδώ και χρόνια εργάζονται χωρίς επιδόματα, δώρα και άδειες, με τρίμηνες διακοπές ανά 18 μήνες.

Το χειρότερο δε είναι ότι όλοι αυτοί, καθώς δεν είχαν και δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση από τη διεύθυνση, έχασαν τη σεζόν περιμένοντας και συν τοις άλλοις δεν δικαιούνται καν ταμείο ανεργίας, αφού εργάζονται ως συμβασιούχοι έργου!

Προφανώς, ο κ. Παναγόπουλος φεύγοντας θέλει να αφήσει μια καταρρέουσα ΕΡΤ, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές.
Αντίθετα, φρόντισε να βολέψει τα <<δικά του>> παιδιά από το καλοκαίρι υπογράφοντας γενναίες συμβάσεις στα κρυφά και δίνοντας γενναία συμβόλαια σε συμβούλους και παρουσιαστές. Σίγουρα, η νέα κυβέρνηση έχει πολύ σημαντικά προβλήματα, αλλά δεν πρέπει κάποια στιγμή να στρέψει την προσοχή της και στην ΕΡΤ και να δώσει λύσεις πριν ο κ.
πρόεδρος απαξιώσει παντελώς τη δημόσια ραδιοτηλεόραση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: