Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


Φωτο αρχείου, από την πρόσφατη κινητοποίηση έξω από το ντιμπέιτ στην ΕΡΤ, για το θέμα των συμβασιούχων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μία από τις πιο σημαντικές εκκρεμότητες στο εργασιακό πεδίο, είναι το πρόβλημα των συμβασιούχων, τόσο αυτών που βρίσκονται ακόμα εντός εργασίας, όσο και αυτών που βρίσκονται σε καθεστώς τρίμηνης «υποχρεωτικής διακοπής».
Αφορμή για να θίξουμε το θέμα αυτό ήταν οι συνάδελφοί μας στην ΕΡΤ, αλλά σαφώς και πρόκειται για πρόβλημα που υπάρχει και σε άλλους χώρους και κλάδους και σαν τέτοιο πρέπει να το δούμε, δηλαδή σαν ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.
Πιστεύουμε ότι δεν περισσεύει κανένας κανονικός εργαζόμενος (μακριά από μας τα golden boys, οι αργόμισθοι και άλλες παρεμφερείς κατηγορίες που άνθισαν με την ευθύνη κυβερνήσεων και γραφειοκρατικών συνδικαλιστικών μηχανισμών) και ότι οι ελαστικές μορφές εργασίας πρέπει να καταργηθούν και να αντικατασταθούν από θέσεις πλήρους και σταθερής εργασίας.

Καλούμε την κυβέρνηση
να δώσει άμεση πολιτική λύση και να μην κωλυσιεργεί, με την επιστροφή όσων βρίσκονται «εκτός» με τα τρίμηνα, να μην απολυθεί κανείς και να μετατρέψει τους συμβασιούχους σε όλους τους κλάδους και τομείς σε κανονικούς εργαζόμενους.
Καλούμε τους πολιτικούς φορείς της αντιπολίτευσης να δραστηριοποιηθούν σε αυτή την κατεύθυνση.
Καλούμε τις διοικήσεις των συνδικάτων να πρωτοστατήσουν σε αυτές τις δραστηριότητες.


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ
*Με το νόμο-τσεκούρι του Παυλόπουλου ή με το δικαίωμα στη δουλειά?
*Με τα ρουσφέτια όλων των προηγούμενων χρόνων και κυβερνήσεων, ή με την ομαλοποίηση της αγοράς εργασίας υπέρ των εργαζομένων?
*Με την κρίση στην πλάτη των εργαζομένων ή με το δικαίωμα στο εισόδημα και την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη?

Δηλώνουμε δημόσια και απαιτούμε να το πράξουν κι άλλοι, ότι δεν θέλουμε να φύγει κανένας (κανονικός) εργαζόμενος από πουθενά (ΜΜΕ ή άλλο κλάδο) και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις όποια κινητοποίηση προκύψει γι αυτό το λόγο.


Financial Crimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: