Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

25 Οκτώβρη 11πμ στο θέατρο ΔΙΑΝΑ


Ο λαός πέτυχε στις 4 Οκτωβρίου μια μεγάλη νίκη. Συνέτριψε τη Ν.Δ. και την οδήγησε στα πρόθυρα της διάσπασης, εξαφάνισε το Καραμανλικό σύστημα της πιο διεφθαρμένης, αλαζονικής και ταξικής διακυβέρνησης της Μεταπολίτευσης και συρρίκνωσε συνολικά την επιρροή της Δεξιάς στην κοινωνία. Η νίκη αυτή αποτελεί προϋπόθεση-αφετηρία για την επόμενη μεγάλη μάχη του λαϊκού κινήματος. Την μάχη να ακυρώσουμε το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της Ν.Δ.

Η μάχη αυτή είναι εξ ίσου δύσκολη με την απομάκρυνση της Δεξιάς από την εξουσία. Για να είναι νικηφόρα οφείλουμε όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι μη προνομιούχοι, με πρωτοπόρες τις δυνάμεις της Κοινωνικής Αριστεράς, να κινητοποιηθούμε και να δράσουμε. Αλίμονο αν καθήσουμε στους καναπέδες μας περιμένοντας στα δελτία ειδήσεων των καναλιών να παρακολουθήσουμε την κυβέρνηση Παπανδρέου να ξηλώνει την πολιτική Καραμανλή. Γιατί και να θέλει ρήξεις με την άρχουσα τάξη, η μόνη κερδισμένη από την πολιτική Καραμανλή, δεν θα μπορεί να τις κάνει και πολύ περισσότερο να τις επιβάλει αν δεν υφίσταται ένα ισχυρό κίνημα αγώνα, πίεσης και διεκδίκησης.

Για να είναι το κίνημα αυτό νικηφόρο και αποτελεσματικό χρειάζεται συντονισμός των εργαζομένων παντού. Στους χώρους εργασίας, στους τοπικούς αγώνες για καλύτερη ποιότητα ζωής, στις συλλογικές μορφές πολιτιστικής δράσης, στα στέκια της νεολαίας, παντού, με δράσεις και πρωτοβουλίες μαζικές και ενωτικές.

Από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα. Δεν θέλει να παίξει τον πραγματικό της ρόλο και να βγάλει μπροστά τον κόσμο της Εργασίας σε μια αναμέτρηση με το Κατεστημένο. Τα κενά, όμως, στην Δημοκρατία πάντοτε καλύπτονται. Αυτό καλείται να καλύψει η Επιτροπή κατά των Απολύσεων και η πρώτη Πανελλαδική Συνάντηση στις 25 Οκτωβρίου. Για αυτό αξίζει να την στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Να συμμετάσχουμε στην Συνάντηση με την άποψη μας και την επομένη με την δράση μας στην Επιτροπή να συσπειρώσουμε έναν κόσμο που θέλει να αγωνιστεί για το δικαίωμα του εργαζόμενου σε μια ανθρώπινη κοινωνία.

Νίκος Μανεσιώτης, δημοσιογράφος, μέλος των Financial Crimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: