Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Πάνω από όλα οι άνθρωποι


Άλλη μια προεκλογική αναμέτρηση ολοκληρώνεται στις 4 Οκτώβρη και θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι χιλιάδες εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, κλπ) στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ όλης της χώρας βρέθηκαν (και θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται για το αμέσως επόμενο μετεκλογικό διάστημα, που πάντα έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον) σε κατάσταση εργασιακού συναγερμού.
Στις εποχές όπου οι απολύσεις και οι βλαπτικές μεταβολές των εργασιακών σχέσεων, αποτελούν το εύκολο «φάρμακο» από την εργοδοσία για την αντιμετώπιση της κρίσης, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα αποτυχημένα golden boys, πρόκειται για άλλη μια απόδειξη, ότι χωρίς τη ΖΩΝΤΑΝΗ εργασία, τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα ΜΜΕ, τουλάχιστον προσφέροντας στοιχειωδώς αξιοπρεπή ενημέρωση. Δεν αποτελεί είδηση, ούτε ξαφνιάζει κανένα, ότι η ΕΣΗΕΑ ήταν γι άλλη μια φορά ΑΠΟΥΣΑ (όπως και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, που είχε προεδρείο), αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών και όχι διαδικαστικών «δυσλειτουργιών». Γι αυτό υπενθυμίζουμε ότι ζητάμε την προσφυγή στις κάλπες για το ξεπέρασμα του αδιεξόδου, με αλλαγή συσχετισμών.
Την επόμενη μέρα των εκλογών, που η ΖΩΝΤΑΝΗ εργασία, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο στόχαστρο της αντεργατικής πολιτικής, τόσο στα ΜΜΕ, όσο και ευρύτερα, θα κριθούμε όλοι και όλες στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων, των προτάσεων και της συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: