Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Μαζική συνέλευση συμβασιούχων στην ΕΡΤ




Συνέλευση με σημαντική συμμετοχή εργαζομένων, πραγματοποίησαν συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων στην ΕΡΤ, με στόχο να συντονίσουν τις κινήσεις τους με στόχο τη διατήρηση της εργασίας τους και τη διεκδίκηση θέσεων πλήρους και σταθερής απασχόλησης. Στην κατεύθυνση αυτή θα πραγματοποιηθούν συντονιστικές επαφές με συνδικάτα και απόπειρα επικοινωνίας με την κυβερνητική πλευρά, ενώ με νέα συνέλευση στις επόμενες μέρες θα εκτιμηθούν τα δεδομένα και θα συγκεκριμενοποιηθούν οι δράσεις.
Στη συνέλευση παρόντες ήταν και οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Ξ. Ζηκίδης (ΝΕΤ) και Δ. Καϊμάς (ΕΡΑ) που δήλωσαν τη θέλησή τους να συμβάλλουν και προς την κατεύθυνση κινητοποίησης της ΕΣΗΕΑ (παρά τα γνωστά προβλήματα που την ταλανίζουν). Επίσης από το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, ο Νάσος Μπράτσος (εργαζόμενος στο news.ert.gr) ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που εκδηλώθηκε και ζητάει συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ομοσπονδίας και πρότεινε συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης, μαζί με εργαζόμενους άλλων κλάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ελαστικών μορφών εργασίας (STAGE, συμβασιούχοι, κλπ) στην κατεύθυνση της διεκδίκησης σταθερής και πλήρους εργασίας.
Παρόντες επίσης ήταν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τη ΓΣΕΕ, την ΕΤΙΤΑ και την ΠΟΣΠΕΡΤ.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ....ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΙΘΙΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΝΔ ΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΥΧΕΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑ...