Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Προς το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ



Προς το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ 29 Οκτώβρη 2009
κοινοποίηση: μέλη γενικού συμβουλίου

Αγαπητοί συνάδελφοι
κρίνοντας ότι οι εργασιακές εξελίξεις τρέχουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, σε ένα νέο πολιτικό περιβάλλον, μετά και τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, αλλά και με τις οικονομικές εξελίξεις να επηρεάζουν δυσμενώς την αγορά εργασίας, θεωρούμε ότι υπάρχει η αναγκαιότητα να συζητήσουμε τους προσανατολισμούς και τη δράση της ΠΟΕΣΥ στην τρέχουσα περίοδο. Ζητάμε τη σύγκλιση συνεδρίασης του γενικού συμβουλίου και ενδεικτικά προτείνουμε στη θεματολογία να συμπεριληφθούν και τα ακόλουθα θέματα:

*Λουκέτα και πογκρόμ απολύσεων σε ημερήσιο, στον περιφερειακό και περιοδικό Τύπο (ΗΜΕΡΑ Πάτρας, Περιοδικός Τύπος, City κλπ)

*Εργοδοτική αυθαιρεσία - επέκταση των εργασιακών σχέσεων με μπλοκάκι και εντατικοποίηση εργασίας με χειρότερους όρους, ανασφάλιστη εργασία, μη εφαρμογή ΣΣΕ, κλπ

*Απόσυρση και κατάργηση του νόμου Πετραλλιά

*Συμβασιούχοι ΕΡΤ (αυτοί που είναι υπό απόλυση, οι κομμένοι λόγω τριμήνων και η παλαιότερη φουρνιά του Π.Δ. που είναι στα δικαστήρια)


*Ιντερνετικά ΜΜΕ

*Δημοτικά ΜΜΕ

*πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων της πρώην γ.γ. Τύπου

*διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα ανταποκριτικά γραφεία των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ

τα μέλη του γενικού συμβουλίου
Νάσος Μπράτσος (ΕΣΗΕΑ), Μπάμπης Μπίκας (ΕΣΗΕΜΘ)

......................................................................................
σχόλιο της διαχείρησης του Blog: το αίτημα διατυπώνεται σε μια χρονική στιγμή, όπου τη Δευτέρα υπήρχε συνέλευση στο ΕΘΝΟΣ για τις απολύσεις, την Τρίτη στον 984 για τα δημοτικά ΜΜΕ και σήμερα Πέμπτη έχουν συνέλευση οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ και σύσκεψη στην Πάτρα για την εφημερίδα ΗΜΕΡΑ.
......................................................................................

Aπό το συνάδελφο Βαγγέλη Δεληπέτρο λάβαμε την ακόλουθη (και σωστή) παρατήρηση:"Προσωπικά είμαι σύμφωνος. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να γίνει ουσιαστικό Γενικό Συμβούλιο.
Άρα πρέπει να εξασφαλιστούν οι όροι μιας ουσιαστικής συζήτησης:
Να υπάρξει άμεσα συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ που θα καταλήξει σε εισήγηση προς το Γενικό Συμβούλιο και η οποία θα μας δοθεί εγκαίρως και να υπάρξει ο χρόνος για ουσιαστική συζήτηση.

Δεν μπορούμε να ξεχνάμε την πραγματικότητα των Γενικών Συμβουλίων: Μισή ώρα γενικολογίες από το ΔΣ και 5λεπτες τοποθετήσεις επί παντός επιστητού από τα μέλη του δεν είναι ουσιαστική συζήτηση, δεν οδηγούν σε Σχέδιο Δράσης, δεν λύνουν κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: