Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΔΟΛ: δύο κείμενα με ενδιαφέρον


3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΟΛ

Μάρτιος 2010

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο ΔΟΛ απέναντι στη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία για την επαναπρόσληψη των 2 διοικητικών υπαλλήλων, παρά τις δεσμεύσεις της διοίκησης αλλά και της επαπειλούμενης ανθρωποθυσίας του 20% των εργαζομένων του Ομίλου, ακόμη και αν επικοινωνείται δημοσιογραφικά τουλάχιστον με τη μορφή ενός ιδιόμορφου «εθελούσιου» αυτοχειριασμού, δεν έχουμε πλέον άλλο δρόμο και επιλογή από την άμεση κλιμάκωση του αγώνα με όρους αξιοπρέπειας, ταξικής συνείδησης και αλληλεγγύης.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους μαχόμενους εργαζομένους όλης της χώρας, που προσπαθούν να επιβιώσουν, με μισθούς και συντάξεις πείνας, σε όλους όσους βλέπουν τη ζωή τους να περνάει μέσα στην αγωνία και στην ανασφάλεια.
Ούτε οι δημοσιονομικοί περιορισμοί, οι περικοπές των μισθών, ο στραγγαλισμός της πραγματικής οικονομίας δεν πρόκειται να έχουν κανένα αποτέλεσμα.
Αντίθετα, θα μας βάλουν ακόμη πιο βαθιά στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, σε μια συνεχής ανατροφοδοτούμενη κρίση με ανεργία και φτώχεια. Εδώ μιλάμε για τεράστια αδιέξοδα και όχι για στατιστικές.
Οι εκκλήσεις για «εθνική ενότητα» ή για όποια συναίνεση επιχειρηματικής ανάπτυξης, που περνάει από τον κανιβαλισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας της εργασίας μας στο βωμό του κέρδους είναι απροκάλυπτα υποκριτική, γιατί ότι χάνεται από κοινωνικά δικαιώματα μετατρέπεται σε κέρδη.
Αρκετά μίλησαν οι στημένοι τεχνοκράτες, οι ειδικοί, οι επαγγελματίες πολιτικοί – συνδικαλιστές, και αρπακτικά των αγορών.
΄Εφτασε η ώρα να μιλήσει η κοινωνία.
Ο άνεργος, ο απασχολούμενος των 700 €, αντιλαμβάνεται πλέον την κάθε απόλυση ότι συνιστά πράξη ταξικής βίας και ιεραρχικής αυθαιρεσίας…..
Οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ σφυρηλατούμε την ενότητα δράσης μέσα από ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες συναπόφασης, παλεύοντας μέσα από τα σωματεία του κλάδου, να ανατραπούν οι εργοδοτικοί πλειοψηφικοί συσχετισμοί των διαμεσολαβητών της συναίνεσης και του «ορθολογισμού».
Εκ των πραγμάτων, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ περιθωριοποιεί τις όποιες τραγικές γραφικότητες καρεκλοκένταυρων συνδικαλιστικών «ηγεσιών» και ακυρώνει κάθε υπεραξία κομματικής ή άλλης χειραγώγησης.
Οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ θεωρούν ότι αυτοαναιρούνται οι αγώνες τους μέσα από «αγωνιστικές προτάσεις» τη στιγμή που όταν υπάρχει πρόβλημα π.χ. στον ΔΟΛ να θέτουμε θέμα συνολικής αντιμετώπισης σε όλα τα Μέσα και όταν θέτουμε θέμα συνολικής αντιμετώπισης να ζητούνται οι εξαιρέσεις των «καλών μαγαζιών».
Παρά ταύτα εξακολουθούμε όλοι εμείς να προτρέπουμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με κάθε μέσο σ’ όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ

Αθήνα, 3/3/2010



2)Το παρακάτω κείμενο κυκλοφορεί στο ΔΟΛ και συγκεντρώνονται υπογραφές στήριξής του από εργαζόμενους

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΟΛ

Η συνέλευση στις 1/3/2010 των δημοσιογράφων του ΔΟΛ (ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ FM –ΝΕΑ) παρουσία εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων του κλάδου, θεωρούμε ότι με την αναλυτική ενημέρωση, έστω και μέσα από εντάσεις δικαιολογημένες μόνο, από την κρισιμότητα της περίστασης, έβγαλε ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας όλων των εργαζομένων στο ΔΟΛ (συντακτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό) διατρανώνοντας τη θέληση όλων των εργαζομένων στο ΔΟΛ να μην επιτρέψουμε καμία απόλυση.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα επαναπρόσληψης των δύο διοικητικών υπαλλήλων μελών της ΕΠΗΕΑ και στην κατεύθυνση αυτή θα συπορευθούμε με τις αποφάσεις των θεσμικών συλλογικών μας οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: