Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Κινητοποίηση στον ΕΔΟΕΑΠ








Κινητοποίηση στον ΕΔΟΕΑΠ πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία συναδελφισσών, την οποία πλαισίωσαν και αρκετοί συνάδελφοι με αφορμή το κλείσιμο του κυτταρολογικού, αλλά και την ευρύτερη λογική που έχει εμφανιστεί, να παίρνονται σοβαρές αποφάσεις ερήμην των μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς να έχει υπάρξει η ασφαλιστική δικλείδα της γενικής συνέλευσης, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και να ακουστούν προτάσεις.
Αναρτήθηκε πανό και έγινε συλλογή υπογραφών. Παράλληλα οι συγκεντρωμένοι έκαναν διάλογο με μέλος του ΔΣ που κατέβηκε και μεταξύ άλλων δήλωσε ότι εκτός του υψηλού κόστους λειτουργίας του κυτταρολογικού, η γιατρός κα Ρίτσου αποχωρεί με αναπηρική σύνταξη για λόγους υγείας. Υπήρξε ανταπάντηση ότι με τη λογική αυτή όταν ασθενούν, ή συνταξιοδοτούνται οι γιατροί των νοσοκομείων, τότε θα πρέπει να κλείνουν και τα νοσοκομεία. Ο διάλογος δεν απέδωσε, διότι υπήρξαν εντάσεις και αποχώρηση του μέλους του ΔΣ. Λίγη ώρα μετά ενεφανίσθη και η ιατρός του κυτταρολογικού κα Ρίτσου (φαίνεται με την ιατρική μπλούζα σε μια από τις φωτο) και δήλωσε ότι δεν παίρνει σύνταξη, αλλά απολύθηκε!! Παράλληλα έδωσε και οικονομικά στοιχεία για τη λειτουργία του κυτταρολογικού.
Θα σας ενημερώνουμε για κάθε σχετική εξέλιξη.

UPDATE
Σε συναδέλφισα που επιχείρησε να μαζέψει υπογραφές από τον κόσμο που περίμενε στον πρώτο όροφο για την απογραφή του κοινωνικού τουρισμού, η ενέργεια "απαγορεύτηκε" από την κα Σπανοπούλου και η συνάδελφος για να μη δημιουργήσει περαιτέρω εντάσεις συνέχισε στην είσοδο, παρά το γεγονός ότι μέτοχοι στον ΕΔΟΕΑΠ είμαστε όλοι μας και η συνδικαλιστική δραστηριότητα δεν είναι δυνατόν να απαγορεύεται από αυτούς που με την ψήφο μας διαχειρίζονται το κοινό μας σπίτι.

Υ.Γ. εμείς πάντως υπενθυμίζουμε ότι θα περιμένουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.


Λάβαμε (και δημοσιεύουμε) και τη θέση του ΕΔΟΕΑΠ. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι και οι συναδέλφισσες που οργάνωσαν τη σημερινή κινητοποίηση, ετοιμάζουν εντός των ημερών ένα νέο κείμενο, το οποίο επίσης θα δημοσιεύσουμε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ TEST PAP ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι

Όπως γνωρίζετε ο ΕΔΟΕΑΠ προέβη σε ορισμένες περικοπές απολύτως αναγκαίες για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού μετά από τη μελέτη των οικονομικών στοιχείων του εννεαμήνου 1/1-30/9/2009. Οι περικοπές αυτές δεν αφορούν μόνο σε παροχές υγείας, αλλά και σε διοικητικά θέματα.
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και μετά από σοβαρό προβληματισμό αποφάσισε στη συνεδρίασή του 41/09-11-2009, τη διακοπή της λειτουργίας του κυτταρολογικού εργαστηρίου του Οργανισμού μας από 01-04-2010, λόγω των μεγάλων λειτουργικών εξόδων του.
Η αναστολή λειτουργίας του κυτταρολογικού εργαστηρίου δεν επιφέρει καμία αλλαγή στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Όσες ασφαλισμένες επιθυμούν να κάνουν το test pap στον Οργανισμό, θα κλείνουν κανονικά ραντεβού στο 15315 με τους γυναικολόγους κ.κ. Τσεκαρέλλι και Ιωαννίδη και θα παραλαμβάνουν κανονικά τα αποτελέσματα από τον ΕΔΟΕΑΠ.
Για εξετάσεις που πραγματοποιούνται εκτός ΕΔΟΕΑΠ σε συμβεβλημένα εργαστήρια με ελεύθερη επιλογή, απαιτείται όπως πάντα η έκδοση σχετικού παραπεμπτικού από την ιατρική υπηρεσία του Οργανισμού.
Η συγκεκριμένη εξέταση καλύπτεται μέχρι και 2 φορές το χρόνο για λόγους Πρόληψης, ενώ καταβάλλεται το ποσό που αναλογεί σε λήψη και εξέταση για το test pap, σε περίπτωση που γίνεται σε γυναικολογικό ιατρείο ήτοι ποσό 25,96 πλέον ιατρική επίσκεψη € 35,00.
Πιστεύουμε ότι θα κατανοήσετε την προσπάθεια της Διοίκησης να προασπίσει το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ για όλα τα μέλη του, ενεργά και μη.
Σε αυτή την προσπάθεια ευελπιστούμε στη συμπαράσταση όλων των ασφαλισμένων του Οργανισμού. Σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ δυνατό, υγιή όχι μόνο για σήμερα αλλά και για το μέλλον. Για να μπορούν οι σημερινοί 30άρηδες και 40άρηδες να βγουν στη σύνταξη και να απολαμβάνουν και αυτοί τις παροχές του ΕΔΟΕΑΠ που έκτισαν με αγώνες οι παλαιότεροι.

ΠΡΟΣΟΧΗ

• Καμμία αλλαγή ή επιβάρυνση δεν προκύπτει για τις ασφαλισμένες Αμεσα και Εμμεσα μέλη μας από την απόφαση αυτή.
• Οι λήψεις για test pap θα γίνονται δωρεάν και κανονικά από τους γυναικολόγους του ΕΔΟΕΑΠ
• Το ιατρικό αρχείο των αποτελεσμάτων θα τηρείται όπως πάντα στον Οργανισμό και τα αποτελέσματα θα παραδίδονται στις ασφαλισμένες στον ίδιο χρόνο ακριβώς όπως πριν.
• Η Διοίκηση ζητά την κατανόηση των ασφαλισμένων για μέτρα που αφορούν οικονομίες κλίμακας χωρίς να επιβαρύνουν τα μέλη μας και παρακαλεί τους συναδέλφους που υπογράφουν σχετικές διαμαρτυρίες να ενημερώνονται πρώτα από την Διοίκηση και τις Υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ.


ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: