Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Αλληλεγγύη στους συναδέλφους της Απογευματινής


Oι συνάδελφοι στην Απογευματινή αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και έχουν συστήσει απεργιακή επιτροπή. Άραγε ο μέχρι πριν από λίγο υποψήφιος (σαν αρθογράφος της Απογευματινής) για μέλος της ΕΣΗΕΑ και υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, βουλευτής Μ.Χαρακόπουλος (άκρη δεξιά στη φωτο), συμμετέχει στις προεργασίας στήριξης της απεργίας, στο πλευρό των συντακτών και ενάντια στην εργοδοτική συμπεριφορά?



Τρίτη 9 Μαρτίου 2010
ΠΡΟΣ το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
Θέμα: Ανακοίνωση της Απεργιακής Επιτροπής της “Α” εν όψει της Απεργίας της 16ης Μαρτίου



Αγαπητοί συνάδελφοι,
σε συνέχεια των όσων αναφέρθηκαν κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην “Απογευματινή” και “Απογευματινή της Κυριακής”, αλλά και της προηγούμενης ανοικτής επιστολής προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και την ιδιοκτησία της εφημερίδας, σας επισημαίνουμε τα εξής σε σχέση με την απεργία που προκηρύχθηκε για την προσεχή Τρίτη 16 Μαρτίου 2010.

Απαιτούμε:

1. Την άμεση καταβολή, και εντόκως, των δεδουλευμένων μας για τον μήνα Φεβρουάριο.
2. Την άμεση καταβολή των αναδρομικών από την αύξηση που προβλέπει η Σ.Σ.Ε. του 2009.
3. Τη διασφάλιση, στο μέλλον, της ομαλής καταβολής των μισθών, δώρων και επιδομάτων.
4. Τη δέσμευση της ιδιοκτησίας ώστε να μη γίνουν οι ''εξαγγελθείσες'' από τον εκδότη, Κ. Ι. Σαραντόπουλο, απολύσεις.
5. Εγγυήσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην περίπτωση που η εφημερίδα περάσει σε άλλα χέρια, ανεξαρτήτως του ποσοστού που θα παραχωρηθεί.

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και οι εργαζόμενοι έχουμε ήδη ξεπεράσει τα όρια μας. Δεχόμαστε καθημερινά νέες απειλές για κλείσιμο της εφημερίδας, μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων, σωρεία απολύσεων και περικοπών, τη στιγμή που λόγω της δραματικής μείωσης του προσωπικού είμαστε δέσμιοι ενός καθεστώτος υπερεργασίας.

Η εφημερίδα λειτούργησε επί σειρά ετών ως συνοδό όχημα διαφόρων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, δίχως να ληφθεί πρόνοια ώστε μέρος των τυχόν ωφελημάτων να επενδυθούν για τη βελτίωση του εκδοτικού προϊόντος και των συνθηκών εργασίας του προσωπικού. Αρνούμαστε τη λογική της συμμετοχής μας σε λογιστικού τύπου ελέγχους των εξόδων και εσόδων της εταιρείας. Πόσω μάλλον όταν στις περιόδους των ''παχιών αγελάδων'' οι εργαζόμενοι δεν κληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε ελέγχους, ούτε επωφεληθήκαμε από τα κέρδη.

Σε καμμία περίπτωση, υπεύθυνοι για την αποκαλούμενη κρίση δεν είναι οι εργαζόμενοι, ούτε και οι κινητοποιήσεις τους, αλλά οι επιλογές των ιδιοκτητών της. Απορρίπτουμε κάθε καταστροφολογικό σενάριο και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε συνδικαλιστικό και άλλο νόμιμο μέσο τα δικαιώματά μας ως εργαζόμενοι.


Η Απεργιακή Επιτροπή των εργαζομένων της “Α”

Δεν υπάρχουν σχόλια: