Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Για το λουκέτο στη "Δημοκρατική"




Δελτίο Τύπου
Το Σωματείο Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου, (ΣΕΜΜΕΛ), εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράσταση του στους απολυμένους συνάδελφους της εφημερίδας «Δημοκρατική» και στον αγώνα του αδελφού σωματείου Σ.Ε.Μ.Μ.Ε. Χίου. Η διοίκηση της εφημερίδας πρέπει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πρωτίστως από την Πολιτεία ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν είναι ανταλλακτικά είδη και να υπάρξουν ουσιαστικές παρεμβάσεις.
Δεν είναι δυνατόν να καταστρατηγούνται βάναυσα και διαχρονικά εργασιακά κεκτημένα που προήλθαν από αγώνες και θυσίες χρόνων. Δεν είναι δυνατόν η καταπάτηση των δικαιωμάτων και η εργοδοτική αυθαιρεσία να έχουν γίνει ο κανόνας και να μην κουνιέται φύλλο. Ποια κοινωνική κριτική θα νομιμοποιούνται να εκφράζουν τα ΜΜΕ, από τη στιγμή που διαπράττονται βάναυσες καταπατήσεις δικαιωμάτων τους μέσα στο ίδιο τους το «σπίτι». Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ πρέπει να καταλάβουν ότι η οικονομική τους εξέλιξη και η όποια κοινωνική θέση κατέχουν, οφείλεται στη δουλειά των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις τους.
Το Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Λ. καλεί όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Θα είμαστε δίπλα σας και θα συνεισφέρουμε παντοιοτρόπως.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Η πρόεδρος Ο γενικός γραμματέας
Θάλεια Βουγδή Νίκος Κασκαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: