Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΠΟΣΠΕΡΤ: Να στείλουμε ηχηρό μήνυμα




Συνάδελφοι,
Το «ελληνικό πείραμα» στα πλαίσια της οικοδόμησης του νεοφιλελεύθερου ευρωπαϊκού μοντέλου γίνεται με την υιοθέτηση αυταρχικών πολιτικών, πάγωμα των κοινωνικών παροχών, μειώσεις στους μισθούς, ανατροπή εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων, περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, οικονομική αποτελμάτωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αυξανόμενη ανεργία...
Γίνεται από τα μεγάλα συμφέροντα, τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το λεγόμενο Σύμφωνο Σταθερότητας, τη συντηρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα μέτρα των κυβερνήσεων, για να διαπιστώσουν μέχρι που αντέχουμε!
Και όσο δεν αντιδρούμε αυτό δεν θα ‘χει τέλος!
Οι κύριοι «υπαίτιοι» της πρόσφατης παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης έχουν στόχο όχι μόνο να αυξήσουν τα κέρδη τους επιβάλλοντας στην Ελλάδα δάνεια με υψηλά επιτόκια, αλλά και να διευρύνουν το ρόλο που παίζουν διεθνείς οργανισμοί όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κ.λπ., στους οποίους δεν μπορεί να ασκηθεί καμία πολιτική παρέμβαση ούτε πολιτικός έλεγχος.
Τα μόνα που δεν υπάγονται στην λιτότητα είναι τα μέσα καταστολής και τα χημικά που ρίχνουν στις διαδηλώσεις για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους!
Όμως λεφτά υπάρχουν :
Οι ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΓΓΙΖΟΥΝ τα 30 ΔΙΣ (6 φορές τα ποσά που παίρνουν από το λαό)
Τα 28 δις που χάρισε η προηγούμενη κυβέρνηση στις τράπεζες είναι 6 φορές παραπάνω από τα ποσά που μας παίρνουν με αυτό τον πρωτοφανή άδικο τρόπο!
Το ενεργητικό όμως των τραπεζών το 2009 ήταν 576 δις και των μεγάλων επιχειρήσεων 700 δις (120 φορές και 145 αντίστοιχα).
Οι 166 επιχειρήσεις του Χρηματιστηρίου έχουν κέρδη 11,8 (2,5, φορές )......
Καθοριστικός ο ρόλος των Μ.Μ.Ε. : Με επικοινωνιακά παιχνίδια, στημένα «γκαλόπ» και επιλεκτική προβολή των γεγονότων, προσπαθούν να πείσουν ότι τα μέτρα είναι εθνικά αναγκαία και ότι υπάρχει κοινωνική συναίνεση! Το ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ότι άλλες χώρες σύντομα θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, προβάλλεται στα πρωτοσέλιδα και μέσα ενημέρωσης στα πλαίσια μιας καλοστημένης προπαγάνδας, για να πλουτίσουν οι κερδοσκόποι του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, συρρικνώνοντας ταυτόχρονα τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα : με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια!
Σε αυτή την προσπάθεια έχουν διάφορους συμπαραστάτες ακόμα και στο εσωτερικό μας, ακόμα και αυτή την κρίσιμη στιγμή, που μειοδοτούν και σιγοντάρουν με διάφορους τρόπους!
Έτσι στην δημόσια ΕΡΤ, που η σπάταλη και η κακοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, είμαστε ακόμα χωρίς σύμβαση για τον προηγούμενο χρόνο!
Συνάδελφοι, θα δεχτούμε να είμαστε τα πειραματόζωα της Ευρώπης ή θα βγούμε στους δρόμους;
ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΕΝΟΤΗΤΑ & ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ


Να στείλουμε ΗΧΗΡΟ ΜHΝYΜΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.- ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΟΧΙ
ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΤΟΥ 13ου & 14ου ΜΙΣΘΟΥ, ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ, ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ.
ΘΕΛΟΥΜΕ Σ.Σ.Ε.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ Σ.Σ.Ε.

ΠΕΜΠΤΗ 11-03:
ΟΛΟΙ στα Συλλαλητήρια
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΑ- ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ- ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΜΕΤΡΑ.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 11:00π.μ.
ΑΘΗΝΑ : ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ,
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ & ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ : ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: