Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Alter: στο δρόμο της Απογευματινής?


...αναδημοσίευση από το www.fmvoice.gr...


Νίκος Μανεσιώτης

Το Alter, ο Κορωνιάς, το haircut και το σκάνδαλο
18 Φεβρουαρίου 2011 - 13:04


Το Alter, ο Κορωνιάς, το haircut και το σκάνδαλο
Ετοιμάζουν μεγάλο σκάνδαλο. Οι τράπεζες και οι… σοσιαλιστές εθνοσωτήρες συζητούν haircut 50% των οφειλών του Alter με την «ομάδα Κορωνιά». Η fmvoice.gr αποκαλύπτει τι ακριβώς προβλέπει το σχέδιο τους.
Κατ΄ αρχάς οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο μπροστινός του σχήματος, που ενδιαφέρεται για την εξαγορά του Alter, είναι ο Γιώργος Κορωνιάς. Ο επιτυχημένος manager της Vodafone, αλλά αποτυχημένος manager του ναυτιλιακού του fund, ηγείται συγκεκριμένου σχήματος (ακούστηκε το όνομα του Βίκτωρα Ρέστη) που επιδιώκει την απόκτηση των μετοχών Γιαννίκου-Κουρή. Αν ευοδωθεί η προσπάθεια τους, ο Νίκος Χατζηνικολάου θα αναλάβει τα δημοσιογραφικά κλειδιά του σταθμού.

Για να ευοδωθεί η προσπάθεια αυτή, η πλευρά των υποψήφιων αγοραστών απαιτεί από την κυβέρνηση, τις τράπεζες και τις διαφημιστικές, να δεχτούν κούρεμα κατά 50% των χρεών του σταθμού σε αυτούς. Χρέη τα οποία, ήδη, ξεπέρασαν το μισό δις.

Για την ώρα η πρόταση αυτή σκοντάφτει σε ορισμένες τράπεζες. Αυτές δεν θέλουν να χάσουν το 50% των δανείων τους, υπάρχουν, όμως, και άλλες που βλέπουν θετικά μια τέτοια εξέλιξη. Επίσης, επιφυλακτικές παραμένουν οι διαφημιστικές, ενώ και σε κυβερνητικά στελέχη που χειρίζονται το θέμα εκφράζεται μια μεγάλη δυσπιστία.

Το σκάνδαλο

Εάν τα βρουν οι εμπλεκόμενοι θα μιλάμε για ένα πολύπλευρο σκάνδαλο.

Οι τράπεζες, που δανείζονται ή στηρίζονται τρία χρόνια τώρα από το καταχρεωμένο δημόσιο, κρατάνε κλειστές τις στρόφιγγες του χρήματος κυρίως για τις μικρομεσαίες και τα νοικοκυριά. Και, ενώ η κυβέρνηση ακόμα περιμένει να διοχετεύσουν χρήμα στην αγορά, αυτές σχεδιάζουν να χαρίσουν δις στον Γιαννίκο και στον Κορωνιά.

Ακόμα μεγαλύτερο θα είναι το σκάνδαλο αν χαρίσει η κυβέρνηση, έστω ένα ευρώ, στον Κουρή. Μια κυβέρνηση που θέλει να στέλνει στην φυλακή τους φοροφυγάδες… του ενός ευρώ και τους «τσαμπατζήδες» των εισιτηρίων και των διοδίων. Αυτή συζητά το haircut των εκατομμυρίων που χρωστά συστηματικά το Alter σε ταμεία και εφορία.

΄Ολοι μαζί δε ετοιμάζονται να αντιγράψουν τον Σαραντόπουλο με το λουκέτο που έβαλε στην Απογευματινή. Θα χρησιμοποιήσουν το παράθυρο του άρθρου 99, θα κλείσουν το Alter για μια μέρα, θα το βαφτίσουν Real TV, θα αξιοποιήσουν δηλαδή ανενόχλητοι και παρανόμως την άδεια του Alter και στο τέλος θα φάνε μισθούς, θέσεις εργασίας, αποζημιώσεις, το επίδομα ανεργίας στους απολυμένους.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται.

Υ.Γ. Φυσικά το project αυτό θα βαφτιστεί μεταρρύθμιση και διαρθρωτική αλλαγή και όποιος τολμήσει να αντιμιλήσει θα βαφτιστεί προδότης της χώρας, τζαμπατζής και συντεχνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: