Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Πήγασος: Νέα συνέλευση για την απόλυση - Εκφοβισμός για κλείσιμο του Εθνους από τον Μπόμπολα


Στο θάλαμο αναμονής βρέθηκε η διαδικασία συνέλευσης στον Πήγασο, με πρόσχημα έκτακτη συνάντηση Σόμπολου-Μπόμπολα.
Τη συνέλευση καλούν από χθες οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ σε Εθνος, Ημερησία, Goal, Sentragoal, μετά τη χθεσινή απόλυση μιας συναδέλφου με 18 χρόνια δουλειά και την απεργία που κηρύχθηκε επί τόπου με αίτημα την ανάκληση.
Η εργοδοσία όχι μόνο επιμένει, αλλά και εκβιάζει να μην αποφασιστεί συνέχεια της απεργίας. Και κωλυσιεργεί με τον Σόμπολο προκειμένου οι συντάκτες να δώσουν θέματα για αύριο, αφού σήμερα δεν απεργούν, όταν από χθες έχουν αποφασίσει στη γενική συνέλευση για απεργία μέχρι την απόσυρση της απόλυσης.
Νωρίτερα σε κλήση των εργαζομένων του Εθνους στο γραφείο του διευθυντή Τσεκούρα (φωτο) ύστερα από δική του εντολή, άκουσαν ένα "λογίδριο" για το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα και ότι έτσι υπονομεύονται 450 θέσεις εργασίας φτάνοντας στο σημείο να εκφοβίζει και να ειρωνεύεται.
Ο εκβιασμός ήρθε από την τοποθέτηση ότι ο ιδιοκτήτης Φ.Μπόμπολας είπε δημόσια ότι κουράστηκε με αυτή την ιστορία, να του απεργούν δηλαδή, να αντιδρούν οι εργαζόμενοι όταν απολύει εκφοβίζοντας ότι θα νευριάσει (ο πολυχρονεμένος) και θα κλείσει την εφημερίδα για καμιά εβδομάδα και θα την ανοίξει όπως θέλει, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Η ειρωνία δεν έλειψε από την... αγόρευση Τσεκούρα αποκαλώντας "επαγγελματίες επαναστάτες" αυτούς που απεργούν, λες και ο κόσμος που αντιδρά το κάνει από χόμπι ή επάγγελμα.
Επαγγελματίες του εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι όσοι προβάλλουν τέτοια επιχειρήματα.
Ο εκβιασμός, οι μπλόφες και το "ψάρωμα" περί κλεισίματος είναι τόσο ρηχός όσο και η προσπάθεια να βγάλουν κι αυτή την απεργία για την απόλυση, παράνομη και καταχρηστική.
Βλέπουμε, άλλωστε, τι γίνεται στις συγκοινωνίες, που οι απεργοί αψηφούν τις απαγορεύσεις υπερασπίζοντας τις συλλογικές συμβάσεις και τις θέσεις εργασίας, όπως κι εμείς.
Να απαγορευτούν οι απολύσεις. Οι απολύσεις είναι παράνομες, όχι οι απεργίες.
Στη συνέλευση προτείνουμε απεργία στον Πήγασο μέχρι την ανάκληση της απόλυσης και κάλυψη της ΕΣΗΕΑ χωρίς ντρίπλες. Υλοποίηση απεργιακής επιτροπής που θα περιφρουρήσει την απεργία, παρά τις υπεκφυγές της ΕΣΗΕΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: