Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Τραυμάτισαν το δημοσιογράφο Ηλία Μαραβά

...το blog σημειώνει ότι η επίθεση της αστυνομίας ήταν απρόκλητη και σε βάρος ΟΛΩΝ όσων συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση. Περισσότερα στο www.emprosnet.gr...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, καταδικάζει την απροκάλυπτη επίθεση κατά του δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΗΕΠΗΝ Ηλία Μαραβά από αστυνομικούς, ενώ κάλυπτε ειδησεογραφικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 το μεσημέρι αστυνομικός κατά την διάρκεια διαδήλωσης μπροστά από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνης έριξε χειροβομβίδα κρότου λάμψης κατά του δημοσιογράφου της ΕΡΑ Αιγαίου και μέλους της ΕΣΗΕΠΗΝ Ηλία Μαραβά. Η χειροβομβίδα έσκασε πάνω στο πόδι του με αποτέλεσμα να υποστεί κάκωση μαλακών μορίων στην περιοχή του γονάτου και ένα σκίσιμο τριών εκατοστών. Οι γιατροί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης του συνέστησαν τριήμερη ακινησία.
Ας σημειωθεί ότι ο συνάδελφος Ηλίας Μαραβάς όπως και άλλοι δημοσιογράφοι βρίσκονταν εκτός του σώματος των διαδηλωτών και σε εμφανώς διακριτή θέση.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ ζητά την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, ενώ καλεί την ηγεσία της ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διερευνήσει άμεσα το πρωτοφανές περιστατικό.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



2)Ξεκινά η δίκη στη Χίο

ΧΙΟΣ:
Ξεκινά η δίκη για την τετραπληγική δημοσιογράφο, περιμένοντας να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη

Ξεκινά πάλι την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, η εκδίκαση της υπόθεσης της συναδέλφου δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου.
Φθάνοντας σχεδόν στα όρια της πενταετίας, συμπληρώνονται στις 8 Απριλίου, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν ο ιδιωτικός φύλακας της ΔΕΗ καθώς και 6 γιατροί του Σκυλίτσειου Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χίου.
Να θυμίσουμε ότι η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά μετά την 6η μέρα, η Εισαγγελέας πρότεινε και το Δικαστήριο αποφάσισε να ασκηθεί ποινική δίωξη και κατά δύο ακόμη εμπλεκομένων γιατρών που αρχικά δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αυτεπάγγελτη δίωξη, με αποτέλεσμα η δίκη να οριστεί για τις 24 Φεβρουαρίου.
Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα αποδοθεί δικαιοσύνη για την Αγγελική, τα δύο ανήλικα παιδιά της και την οικογένειά της.
Η Αγγελική από τις 8 Απριλίου του 2006, είναι τετραπληγική, με αλαλία, φέρει τραχειοστομία, γαστροστόμιο ενώ έχει πλήρη συνείδηση. Τότε στην προσπάθεια της να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ που ήδη άλλοι συνάδελφοί της εκτελούσαν δέχτηκε την αναίτια επίθεση από τον ιδιώτη φύλακα της ΔΕΗ ενώ στη συνέχεια οι γιατροί του Νοσοκομείου Χίου φέρονται σύμφωνα με το κατηγορητήριο να επέδειξαν αμέλεια στην άσκηση του ιατρικού καθήκοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: