Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Απεργιακή ανακοίνωση Δικτύου-ΕΠΗΕΑ

23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Στις 23 Φλεβάρη προχωράμε σε πανεργατική απεργία, που κήρυξαν Γ.Σ.Ε.Ε, Α.Δ.Ε.Δ.Υ και οι ενώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των συνεργαζόμενων ενώσεων στα ΜΜΕ. Θα συναντηθούμε στους ίδιους δρόμους όλοι οι εργαζόμενοι του τύπου που δίνουμε μάχες. Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ που με 7μέρες απεργία πάλευαν για την ανάκληση απολύσεων, οι εργαζόμενοι του ALTER που παραμένουν απλήρωτοι ουσιαστικά για 9 μήνες, οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΙ που με το πιστόλι στον κρόταφο εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν τις μειώσεις των μισθών τους, οι εργαζόμενοι τεχνικοί που έχουν μπει στο στόχαστρο για την διάλυση των ΣΣΕ τους. Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ θα συναντηθούμε με τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, που παλεύουν ενάντια στην διάλυση των αστικών συγκοινωνιών και το χτύπημα των συμβάσεων τους. Με τους εργαζόμενους γιατρούς που με καταλήψεις και απεργίες παλεύουν για να μην αφήσουν να διαλυθεί η δημόσια υγεία και να συγχωνευτούν τα νοσοκομεία. Με τους συμβασιούχους στους Δήμους που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις που φέρνει ο Καλλικράτης. Με τους εκπαιδευτικούς που δίνουν μάχη για να μην κλείσουν 1000 σχολεία. Με τους εργαζόμενους στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ που μαζί με δεκάδες χώρους του ιδιωτικού τομέα παλεύουν ενάντια στις απολύσεις και τις περικοπές μισθών. Όλοι μαζί θα ενωθούμε σ’ ένα απεργιακό ποτάμι που θα στείλει το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι έρχεται ένα νέο απεργιακό κύμα διαρκείας, αλλά και θα απαιτήσει από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να νικήσουμε.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΜΜΕ έχουν να υπογράψουν ΣΣΕ από το 2009. Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε τις συναντήσεις που έχουν τα σωματεία με τις ενώσεις των ιδιοκτητών κατά τις οποίες τα αιτήματα των εργοδοτών καταλήγουν πάντα στην απαίτηση της μείωσης των μισθών και μάλιστα χωρίς καμιά δέσμευση για σταμάτημα των απολύσεων, για εκ περιτροπής εργασία και για κατάργηση κάθε θεσμικού δικαιώματος που υπάρχει ως σήμερα. Αυτά που δεν γνωρίζουμε είναι τα αιτήματα της ΕΣΗΕΑ , ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ. Μήπως γι αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες τα μνημόνια του ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΥ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, ALTER, ANTENNA κ.α. είναι μονόδρομος; Γιατί αν ναι, να τοποθετηθούν, αν όχι τι τους εμποδίζει να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις όλων των εργαζομένων σε κάθε μαγαζί, ώστε να αποφασίσουμε συλλογικά τις μορφές δράσης που θα ακολουθήσουμε για να σώσουμε τις δουλειές, τους μισθούς και εν τέλει τις ζωές μας. Σε κάθε χώρο δουλειάς έρχεται το μήνυμα ότι μόνο με απεργίες διαρκείας μπορούμε να νικήσουμε τα αφεντικά και την κυβέρνηση.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να νικήσουμε γιατί η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο πολιτικά και οικονομικά. Η κρίση χειροτερεύει και η πολιτική της έχει αποτύχει ακόμη και αν δεν το παραδέχεται επίσημα. Αλλά ανεπίσημα συζητάνε για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και για το να μας φορτώσουν στις πλάτες την τρόικα και το μνημόνιο για δεκαετίες. Πολιτικά η κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει ούτε ένα νομοσχέδιο χωρίς να χρησιμοποιήσει την αστυνομία και τα δικαστήρια. Ακόμα και η προσπάθειά της να μας διασπάσει παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού σε βάρος των μεταναστών δεν έχει καταφέρει να δουλέψει. Είναι μια κυβέρνηση αδύναμη και απονομιμοποιημένη στα μάτια των εργαζομένων που η κλιμάκωση των αγώνων μας μπορεί να την τσακίσει. Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ μπορεί να είναι μια κρίσιμη μάχη σ’ αυτή την προσπάθεια. Χρειάζεται όμως να οργανωθεί και να είναι μαζική. Γι’ αυτό ενωμένοι και ας μη λείψει κανείς αύριο.
ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ απέναντι στην κινδυνολογία της κυβέρνησης και των εργοδοτών για χρεοκοπία. Να μην χρεοκοπήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας αλλά να πληρώσουν οι τραπεζίτες. Να διαγραφεί το χρέος του κράτους προς τις τράπεζες ( 1δις φεύγει κάθε εβδομάδα για τοκοχρεολύσια, 52 εβδομάδες που έχει ο χρόνος, είναι τα 50δις που θέλουν) για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις δουλειές, τους μισθούς και τις δημόσιες υπηρεσίες μας. Να κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες. Να απαγορευθούν οι απολύσεις με νόμο. Να πάρουμε αυξήσεις μέσα από ΣΣΕ. Αυτός είναι ο δρόμος για να φορτωθούν την κρίση οι τραπεζίτες και οι πλούσιοι φίλοι τους που την δημιούργησαν και όχι οι εργαζόμενοι.
Αυτή τη μάχη δίνει το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΜΜΕ καθώς και η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΔΟΛ και σας καλεί να την δώσουμε μαζί σε κάθε σημείο. Για να κλιμακώσουμε με απεργίες διαρκείας, να οργανώσουμε από τα κάτω τους χώρους μας και να ανοίξουμε την εργατική διέξοδο από την κρίση.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
10.30ΠΜ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΝΗΣ)
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΔΟΛ

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: