Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Απεργιακή ανακοίνωση ΕΤΙΤΑ


Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2011 Αρ. Πρωτ: 1164
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας αποφάσισε την συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, από ώρα 06.00 της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2011 μέχρι και ώρα 06.00 της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου 2011 για όλους τους εργαζόμενους.
Μαζί με τους συναδέλφους μας εργαζόμενους στα ΜΜΕ διεκδικούμε:
· Ανάκληση και πάγωμα απολύσεων.
· Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.
· Την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των ΣΣΕ.
· Να μπει τέλος στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, να εφαρμοσθούν οι Σ Σ Ε και να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές - ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς είτε αυτοί εργάζονται σε Κρατικούς είτε σε Ιδιωτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε Εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.
· Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της τελευταίας δεκαπενταετίας.
· Όχι στις συγχωνεύσεις και κάθε είδους «συνεργασίες» εταιρειών που σκοπό έχουν την μείωση των θέσεων εργασίας
· Άμεση καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων για όλους τους συναδέλφους μας τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και θα γίνουν ακόμα κρισιμότερες, αλλά και πιο ελπιδοφόρες
Η απεργία στις 23 Φλεβάρη πρέπει να στείλει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων , να υψώσουν ανάστημα, να απελευθερωθούν από το φόβο και τη μοιρολατρία, να ξεθαρρέψουν και να πιστέψουν στη δύναμή τους. Να μπουν μπροστά οι δικές τους ανάγκες. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας.

Κατά την διάρκεια της απεργίας θα καλυφθεί μόνο η απεργιακή κινητοποίηση με ένα τηλεοπτικό συνεργείο ανά Τηλεοπτικό Σταθμό.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, για την κάθε μετάδοση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και εφ΄ όσον δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.
ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση
(μπροστά από το Μουσείο στην Πατησίων)
ώρα 11.00πμ
για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: