Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Το "ραντάρ" από το νέο τεύχος


...από το τεύχος νο48 των Financial Crimes που μόλις κυκλοφόρησε, αναρτούμε τη στήλη του "ραντάρ"...

*Αφού στην ΕΡΤ προσλαμβάνουν φυσιογνωμίες σαν αυτόν που τον κατήγγειλαν σαν ρουφιάνο τους, 15 δημοσιογράφοι, προτείνουμε στο προαύλιο να τοποθετηθούν προτομές ιστορικής μνήμης (Πήλιος Γούσης, Εφιάλτης, για τον ιστορικό τους ρόλο και Αρτέμης Μάτσας για τους τηλεοπτικούς του ρόλους-είναι φίλοι μας οι Γερμανοί, κλπ).

*Στα πρώτα του προπονητικά βήματα ο Νίκος Αναστόπουλος είχε κριτικάρει τους παίκτες του Πανελευσινιακού για «κουβεντιαστό ποδόσφαιρο», δηλαδή ότι δεν το παλεύουν στο γήπεδο και δίνουν ο ένας εντολές στον άλλο. Μουντιάλ «κουβεντιαστού συνδικαλισμού» αναμένεται στις επερχόμενες εκλογές της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ.

*Μιας και λείπετε από όλες τις κινητοποιήσεις που γίνονται, «αξιοποιείτε» τουλάχιστον το χρόνο σας για να γράψετε τουλάχιστον κανένα καινούργιο προεκλογικό «ποίημα», ή πάλι τα ίδια θα ακούσουμε?

*Οι αρκούδες πέφτουν σε χειμερία νάρκη, αλλά αυτό το πρόβλεψε η φύση, οι γραφειοκράτες του συνδικαλισμού, ειδικά από τότε που μπήκαμε στον αστερισμό του ΔΝΤ, σε ποιούς φυσικούς κανόνες εντάσσονται?

*Κάποτε λέγαμε ότι η καταξίωση για το δημοσιογράφο ήταν η υπογραφή. Σήμερα βλέπουμε ρεπορτάζ σε αθλητικό site εξειδικευμένο στο μπάσκετ, με υπογραφή και δίπλα του σπουδαστή σχολής δημοσιογραφίας. Μπήκε κανένα από αυτά τα παιδιά στο μισθολόγιο (το αξίζουν) ή όλα είναι μόνο για το ονόρε και την ανασφάλιστη εργασία?
Είναι προϊόν συνεργασίας της σχολής με διάφορα ΜΜΕ (του τύπου να σου στείλω μερικούς στο τζάμπα) ή να πιστέψουμε ότι το ψάχνει ο καθένας σπουδαστής από μόνος του?

*Εκκλήσεις για «υπομονή» έχουμε ακούσει αυτόν τον καιρό από συναδέλφους που καλύπτουν διευθυντικές θέσεις, ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις από απλήρωτους συναδέλφους. Ρωτάμε τους πρώτους: μήπως έχετε κάνει «ρυθμίσεις», ώστε να κάνουν υπομονή η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ, οι τράπεζες, κλπ για να εισπράξουν τους λογαριασμούς και τα δάνεια από τους συναδέλφους, για να δούμε αν η έκκληση έχει ρεαλιστικό χαρακτήρα ή όχι.

*Απίστευτη αντιμεταναστευτική υστερία «καμαρώσαμε» από ορισμένους τηλεμαϊντανούς της δημοσιογραφίας και της πολιτικής αυτόν τον καιρό. Μεταξύ του εργοδότη ανασφάλιστων εργαζόμενων, του πολιτικού που περνάει αντιασφαλιστικούς νόμους και του παπαγάλου της ΓΑΔΑ, εμείς είμαστε με τον Αμπντούλ που καθαρίζει παρμπρίζ στα φανάρια, του Σουλεϊμάν που βάφει ανασφάλιστος τη βίλα τηλεαστέρα και μετά δεν πληρώνεται με την απειλή ότι δεν έχει χαρτιά και θα τον καταγγείλει για να απελαθεί και της Νενέ που νταντεύει τα βλαστάρια της τηλεπερσόνας που την αναλαμβάνουν μεγαλοδικηγόροι όταν συλλαμβάνεται με κόκα στο Κολωνάκι ή στη Μύκονο.

*Ανησυχία επικρατεί μεταξύ συναδέλφων στις περιφερειακές ΕΡΑ για τα όσα ακούγονται για τη συρρίκνωσή τους και το εργασιακό τους μέλλον. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση και αυτό δημιουργεί εκτός της ανησυχίας και αγανάκτηση.

*Σε εξέλιξη με (αργούς ρυθμούς) οι δίκες πρώην συμβασιούχων της ΕΡΤ, από τη φουρνιά του Π.Δ. 164, αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα για τα κλιμάκια και τα αναδρομικά που έχει «φάει» η ΕΡΤ. Ίσως θα έπρεπε αντί να κάνουν δικαστήριο οι συνάδελφοι, να πρότειναν την παραγωγή κανενός τηλεγλεντιού, πιο πολλά και πιο εύκολα θα τα έβγαζαν. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τους αριθμούς.

*Γιάννης κερνάει-Γιάννης πίνει (και δεν μας δίνει). Η λαϊκή ρήση ταιριάζει απόλυτα στις ανυπόγραφες επιστολές, δηλαδή χωρίς ονοματεπώνυμα, αλλά με προσδιορισμούς του είδους «εργαζόμενοι», «κάποιοι εργαζόμενοι», «μια πρώην εργαζόμενη», που στέλνονται από εδώ και από εκεί και άλλοτε υμνούν διευθυντάδες (νυν και πρώην), άλλοτε ζητάνε να μπούνε εθελουσίως σε προγράμματα περικοπών, κλπ «Φυσικά» κακοχαρακτηρίζουν εργαζόμενους που αντιστέκονται. Δεν μας ανησυχεί, είναι στο καρναβαλικό πνεύμα των ημερών, ντύθηκαν εργαζόμενοι οι εργοδότες και η αυλή τους. Προσοχή όμως για τη με τη λήξη της αποκριάς ο βασιλιάς καρνάβαλος παραδίδεται στις φλόγες εν μέσω «πικάντικων» σε περιεχόμενο τραγουδιών, να υπενθυμίσουμε και το μπουρανί Τυρνάβου. Οι Financial Crimes ξέρουν να σέβονται και να τιμούν τις παραδόσεις.

*Aμ εκείνος ο μυστήριος μέλος της ΕΠΗΕΑ που κάνει σύνταξη και εκφώνηση ειδήσεων στο Ρυθμό, που πήγε να καταθέσει ενάντια στην απεργία της ΕΤΕΡ, τι «μανιφέστο» ξεστόμισε και τον κοίταγαν όλοι στο δικαστήριο. Ο καλός εργαζόμενος λέει, δεν παντρεύεται, δεν κάνει παιδιά, δεν συνδικαλίζεται, δεν έχει προϋπηρεσία και είναι πεντατάχυτος σαν κάτι αγωνιστικά ποδήλατα, για να τα προλαβαίνει όλα. Πρόσεχε γιατί και ο Παπανδρέου ποδήλατο έκανε και έπεσε μόνος του.

*Ρε σύντροφοι εκεί στον 902, δεύτερη παρτίδα απολύσεων (και ακούμε ότι έπεται συνέχεια). Ντροπή να κάνετε τα ίδια με αυτούς «που ψήφισαν το Μάαστριχτ και πληρώνει ο λαός», με αυτούς που «παίρνουν εντολές από τις Βρυξέλλες», κλπ

*Στις καλές στιγμές της ΕΤΙΤΑ και του συνδικαλιστικού κινήματος στα ΜΜΕ, συγκαταλέγεται η απεργιακή περιφρούρηση έξω από το STAR, στις 28 Γενάρη.

*Στις 13 Απριλίου, η συνέχεια της δικαστικής διαμάχης των συναδέλφων της Απογευματινής με την εργοδοσία. Ο Σαραντόπουλος «πτώχευσε», όσο «πτώχευσε» και ο εφοπλιστής Αγούδημος, που αφού κλάταρε η ναυτιλιακή του εταιρία, ζει στην Ελβετία (καταραμένη φτώχια).

Δεν υπάρχουν σχόλια: