Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ώρες ευθύνης


Σε όλους τους τόνους έχουν καταδικάσει την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, αρκετές διοικήσεις (και πολιτικές αποχρώσεις αντίστοιχα) κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ. Σίγουρα δεν το έχουν κάνει όλοι και σίγουρα ορισμένοι υποχρεώθηκαν να το κάνουν από τις εξελίξεις και λιγότερο γιατί το πιστεύουν. Πεδίο επαλήθευσης των προθέσεων και των επιλογών όλων μας, είναι η συνεχής δράση και παρουσία στην πραγματικότητα και όχι στον «φαντασιακό» κόσμο των αναρτήσεων και των πάσης φύσεως ανέξοδων διακηρύξεων. Με αυτό το κριτήριο, χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το γεγονός της παντελούς απουσίας των σωματείων (πλειοψηφιών και μειοψηφιών στα ΔΣ)που συμμετέχουν στο διασωματειακό των ΜΜΕ, από τη χθεσινή κινητοποίηση της ΕΤΕΡ στον ΑΝΤ1, όπου επί της ουσίας δεν ήταν «κινητοποίηση της ΕΤΕΡ», αλλά μάχη ενάντια στις απολύσεις και την απόπειρα διάλυσης των ΣΣΕ στα ΜΜΕ για ΟΛΟΥΣ μας.Στις εποχές που ζούμε δεν περισσεύει κανένας, αλλά δεν μπορεί να κοροϊδεύει και κανένας.


Επισυνάπτουμε το δελτίο τύπου της ΕΤΕΡ



Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας www.eter.gr

Αθήνα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Οι τεχνικοί ραδιοφωνίας μαζί με εργαζόμενους από τα ΜΜΕ διαδηλώσαμε σήμερα (7/2)έξω από το ραδιοσταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ

Με συγκέντρωση έξω από τον Αντ1 απάντησαν οι εργαζόμενοι στις απολύσεις και στις παραβιάσεις των ΣΣΕ από τη διοίκηση του ραδιοσταθμού Αντ1.
Με τις αθρόες απολύσεις συναδέλφων μας δημοσιογράφων, την απόλυση τεχνικού μητέρας με 16 χρόνια προϋπηρεσίας και την καθημερινή παραβίαση των ΣΣΕ και των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας η ηγεσία του Αντ1 έχει ξεπεράσει τα όρια. Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων ώστε να μην συνδικαλίζονται και να μην αντιδρούν στις παρανομίες των διοικούντων τον Αντ1, θα απαντηθεί.
Το σενάριο των golden boys του Αντ1 δεν θα περάσει. Βρισκόμαστε εδώ και είναι μόνο η αρχή. Θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τις θέσεις εργασίας μας, τη ζωή μας, τη ΣΣΕ μας και το επίπεδο διαβίωσης που με αγώνες έχουμε κατακτήσει. Κομμένα πια τα δανεικά.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε αντίσταση και καθημερινή αντίδραση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας



Δημήτρης Καμαρινόπουλος, Μαρία Γεωργέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: