Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Συλλαλητήριο την Τρίτη


Τρίτη 22 Μαρτίου 6μμ Κλαυθμώνος
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ


Την Τρίτη 22 Μάρτη διαδηλώνουμε στις 6μμ στο συλλαλητήριο που οργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ενάντια στη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου, ενάντια στη σύνοδο των ηγετών που μακελεύουν τους εργάτες μέσα στις χώρες τους με τα μέτρα που παίρνουν και την ίδια στιγμή δολοφονούν τους εργάτες στη Λιβύη με τους βομβαρδισμούς τους.
Μετά την άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 11 Μάρτη οι προθέσεις τους είναι πλέον ξεκάθαρες. Ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα και περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, ιδιωτικοποίηση όλων των επιχειρήσεων του δημοσίου, ακόμη μεγαλύτερη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Όταν βγαίνει ο Παπακωνσταντίνου και λέει ότι η Ελλάδα πήρε μια ανάσα, εννοεί ότι πήραν ανάσα οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι. Γιατί για τους εργαζόμενους μας κόπηκε η ανάσα με τα μέτρα που θέλουν να πάρουν για να εξυπηρετήσουν το νέο μνημόνιο, το σύμφωνο για το ευρώ όπως το ονομάζουν. Γι’ αυτό στις 22 Μαρτίου πρέπει να είμαστε όλοι στους δρόμους. Για να δώσουμε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους για να μην περάσουν τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Ήδη οι χώροι της εκπαίδευσης φλέγονται από τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών ενάντια στα κλεισίματα των σχολείων που προωθεί η Διαμαντοπούλου. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες προγραμματίζουν απεργία στις 30 Μαρτίου. Η επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 22 Μάρτη θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση για καταλήψεις των μαθητών στα σχολεία, για κλιμάκωση των απεργιών των εκπαιδευτικών. Το ίδιο και στα Νοσοκομεία όπου οι γιατροί προχωράνε σε 24ωρη απεργία στις 30 Μάρτη και αυτοί. Αλλά και σε όλο το Δημόσιο επικρατεί αναταραχή αφού όλοι οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν ότι το «νέο μισθολόγιο» θα σημάνει νέες δραματικές μειώσεις στους μισθούς.
Στις ΔΕΚΟ που έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο της κυβέρνησης η μάχη είναι ήδη ξεκινημένη. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έχουν απεργήσει όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια τις επιθέσεις της εργοδοσίας με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Το ίδιο και οι συγκοινωνίες που εδώ και τρεις μήνες είναι σε κινητοποιήσεις για να μην περάσει η διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών και για να υπερασπίσουνε μισθούς και δικαιώματα. Τώρα είναι η στιγμή για να βγουν στον δρόμο του αγώνα και της απεργίας όλες οι ΔΕΚΟ. Ο ΟΣΕ που δίνει μάχη για να μην περάσει η εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο, η ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, οι Τράπεζες που όλοι είναι οι επόμενοι στόχοι που έχει διακηρύξει η κυβέρνηση ότι θα ιδιωτικοποιήσει. Όχι πλέον άλλη αναμονή για το πότε η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τις ιδιωτικοποιήσεις σε μία μία επιχείρηση του δημοσίου. Τώρα χρειάζεται ένα κοινό απεργιακό μέτωπο όλων των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ που θα προχωρήσει σε απεργία Διαρκείας και θα μπορέσει να γονατίσει την κυβέρνηση και το μνημόνιό της. Να αναγκάσουμε έτσι και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν άμεσα σε πανεργατική απεργία για να δώσουμε όλοι οι εργαζόμενοι, τη συλλογική απάντηση που χρειάζεται.
Να απαιτήσουμε διαγραφή του χρέους προς τις τράπεζες. Αντί να ψάχνουν τι θα πουλήσουν για να μαζέψουν 50 δις μέσα σε τρία χρόνια, να αρνηθούμε να πληρώνουμε 1 δις κάθε βδομάδα στους διεθνείς και ντόπιους τραπεζίτες για το χρέος. Έτσι θα σώσουμε τους μισθούς, τις δουλείες τις δημόσιες υπηρεσίες μας.
Όμως στις 22 Μαρτίου έχουμε ένα επιπλέον λόγο για βγούμε στους δρόμους. Οι ηγέτες της ΕΕ που με τα μέτρα τους σφαγιάζουν μισθούς και δικαιώματα στις χώρες τους προχωράνε σε επέμβαση στη Λιβύη και δολοφονούν την επανάσταση. Οι εργάτες της Λιβύης που εξεγέρθηκαν ενάντια στη δικτατορία του Καντάφι δεν πρόκειται να σωθούν από τους ηγέτες της ΕΕ και της Αμερικής. Αυτοί ποτέ δεν έφεραν τη δημοκρατία πουθενά. Ούτε στο Αφγανιστάν, ούτε στο Ιράκ, ούτε σε καμία άλλη χώρα που έκαναν επέμβαση. Βλέπουμε τη υποκρισία τους, στο Μπαχρέιν, και στην Υεμένη που οι δικτάτορες σφάζουν τους εξεγερμένους με τις ευλογίες των δυτικών δυνάμεων. Μόνη εγγύηση για την υπεράσπιση της επανάστασης στη Λιβύη και σε όλο τον αραβικό κόσμο είναι οι εργάτες και οι επαναστάσεις στις υπόλοιπες αραβικές χώρες, αλλά και τα δυνατά αντιπολεμικά κινήματα στις χώρες της δύσης που δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι βομβαρδισμούς και η δυτική επέμβαση να αφήσουν τα περιθώρια στον σφαγέα Καντάφι να παρουσιάζεται στον λαό του σαν αυτός που αντιστέκεται στην «ξένη εισβολή».
Στις 22 Μαρτίου χρειάζεται να πλημμυρήσουμε τους δρόμους. Για να μην αφήσουμε τον Παπανδρέου να συνεχίσει τη διάλυση των μισθών μας, των δικαιωμάτων μας, των δημόσιων υπηρεσιών που έχουμε ανάγκη. Να μην τον αφήσουμε να δώσει βοήθεια στους ιμπεριαλιστές που μακελεύουν τη Λιβύη. Να δώσουμε μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τους αγώνες και τις απεργίες μας μέχρι τη νίκη.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΣΟΥΔΑ – ΠΑΓΩΣΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: