Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Συνεχίζεται η δίκη για την Αγγελική


Δίκη για υπόθεση Αγγελικής: 2η ημέρα- αναφορά στη μη συνεργασία των γιατρών


Τρ 1/3/2011

Με απόντες από την αίθουσα των δικαστηρίων δύο εκ των 7 κατηγορουμένων, τους γιατρούς, Αθ. Ρουμελιώτη και Στ. Βλαττάκη, συνεχίστηκε τη Δευτέρα, 28/2, η δίκη για την υπόθεση της δημοσιογράφου, Αγγελικής Χατζηδημητρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου.
Σε αντίθεση πάντως με τον κ. Ρουμελιώτη ο οποίος απέχει από τη διαδικασία, ο συνήγορός υπεράσπισης Νίκος Κωνσταντόπουλος είχε εξουσιοδοτηθεί την πρώτη μέρα μόνο για την κατάθεση των σχετικών ενστάσεων, ο κ. Βλαττάκης βρισκόταν στη Χίο.

Τη Δευτέρα, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο πολιτικός ενάγων σύζυγος της Αγγελικής, Θοδωρής Πυλιώτης, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με τη νοσηλεία της στο «Σκυλίτσειο» στις 8 Απριλίου του 2006, ενώ ξεκίνησε και η κατάθεση του δημοσιογράφου- Διευθυντή της «Αλήθειας» Γιάννη Τζούμα.

Ο τελευταίος αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν το ίδιο πρωί έξω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, όταν ο ιδιωτικός φύλακας της επιχείρησης απώθησε τη δημοσιογράφο, η οποία βρέθηκε εκεί για να πραγματοποιήσει το ρεπορτάζ της πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί στη μονάδα. Κατέθεσε και πάλι ότι ο Γ. Παβίτσος «της τραβούσε τα λουριά της μηχανής και την ταρακουνούσε».
Νωρίτερα, ο Θοδωρής Πυλιώτης αναφερόμενος στη νοσηλεία της Αγγελικής στο «Σκυλίτσειο», τόνισε ότι οι γιατροί δεν έχουν καλή συνεργασία μεταξύ τους.

Τη λέξη «μπάχαλο», χρησιμοποίησε ο Γ. Τζούμας σχολιάζοντας τη συνεργασία των νοσοκομειακών γιατρών. Όταν ζητήθηκε από την Εισαγγελέα να εξειδικεύσει τι ακριβώς εννοεί κατέθεσε ότι όταν ρώτησε τον ακτινολόγο, Στ.
Χαλκιά, γιατί δεν καλείται ο νευρολόγος, Γ. Γιαννούλος από τη στιγμή που ο παθολόγος Γ. Μαλακός του είπε ότι η Αγγελική έχει υποστεί υστερικό σοκ, εκείνος του απάντησε ότι δε μιλιούνται οι Μαλακός και Γιαννούλος.

Ερωτήσεις δικηγόρων

Χθες ερωτήσεις στον Θοδωρή Πυλιώτη υπέβαλλαν η Μαριάννα Αγγελίδου, συνήγορος υπεράσπισης του παθολόγου, Γ. Μαλακού, ο Σταμάτης Βαρλάς που εκπροσωπεί τον αναισθησιολόγο, Γιάννη Κάβουρα και ο Δημήτρης Γεωργούλης, εκ μέρους του δ/ντή του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου, Στ. Χαλκιά.
Η πρώτη, μέσα από τις ερωτήσεις της, «έδειξε» ως υπεύθυνο για τα της νοσηλείας της Αγγελικής τον Αθ. Ρουμελιώτη που εφημέρευε στην Χειρουργική Κλινική, όπου είχε εισαχθεί η δημοσιογράφος. Μάλιστα παρεμβαίνοντας ο Γ. Μαλακός κατέθεσε στο δικαστήριο έγγραφο του κ. Ρουμελιώτη, με αποδέκτη τη ΔΥΠΕ και με ημερομηνία 10/4/2006 (δύο ημέρες μετά τη νοσηλεία της στο Σκυλίτσειο) σύμφωνα με το οποίο είχε εξεταστεί στα ΤΕΠ από τον κ. Μαλακό και με τη σύμφωνη γνώμη του κου Ρουμελιώτη εισήχθη στην χειρουργική κλινική αναφέροντας ως επίσημη διάγνωση την κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Ζητούνται οι τηλεφωνικές κλήσεις
Κατά την εξέταση του μάρτυρα η κα Αγγελίδου ζήτησε να γνωστοποιηθεί στο δικαστήριο το περιεχόμενο της ΕΔΕ που διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο Χίου, καθώς και να γίνουν γνωστές οι τηλεφωνικές κλήσεις των γιατρών, λέγοντας μάλιστα ότι «όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι από τη Χειρουργική Κλινική δεν είχε κληθεί παθολόγος».
Για τη γνωστοποίηση των τηλεφωνικών κλήσεων η Εισαγγελέας, Εμμανουέλα Κετσιατζή, σημείωσε ότι είναι κάτι που θα επιδιώξει και εκείνη λέγοντας ότι θέλει τις τηλεφωνικές κλήσεις του Νοσοκομείου την 8η Απριλίου του 2006 καθώς και τις κλήσεις των γιατρών που εφημέρευαν.
Ένα δεύτερο σημείο που χρίζει αναφοράς είναι το αίτημα, τόσο υπεράσπισης του Γ. Μαλακού, όσο και του Γ. Κάβουρα για τη γνωστοποίηση του φακέλου νοσηλείας της Αγγελικής στο «Γεννηματάς», ώστε - όπως είπε ο κ. Βαρλάς- να επιβεβαιώσουν σε ποιο χρόνο της έγινε εκεί αντιπηκτική αγωγή.
Ο κ. Βαρλάς, όπως και ο κ. Γεωργούλης στη συνέχεια προσπάθησαν μέσα από τις ερωτήσεις τους να δημιουργήσουν αμφιβολίες για το εάν θα είχε διαφορετική εξέλιξη η κατάσταση της υγείας της αν γίνονταν νωρίτερα η αξονική στο νοσοκομείο, αφού και όταν αυτή έγινε στις 8 το βράδυ δεν έδειξε ότι πρόκειται για ισχαιμικό επεισόδιο.
Ο κ. Γεωργούλης αναφορικά με το ρόλο του κου Χαλκιά, σημείωσε ότι αφενός ως εργαστηριακός γιατρός δεν είχε δικαίωμα να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τη νοσηλεία της Αγγελικής Χατζηδημητρίου, ότι δεν είχε λάβει
παραπεμπτικό για να κάνει νωρίτερα την αξονική και ότι τη συγκεκριμένη ημέρα δεν εφημέρευε στον αξονικό και παρόλα αυτά όταν κλήθηκε έκανε την εξέταση.
Τέλος, ο κ. Βαρλάς, εκ μέρους του κου Κάβουρα, αρνήθηκε ότι ο γιατρός είχε θεωρήσει μη αναγκαία τη διακομιδή της ασθενούς στην Αθήνα, κάτι που είχε σημειώσει την πρώτη μέρα της κατάθεσής του ο σύζυγός της.
Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη με τη συνέχιση των ερωτήσεων προς το Γιάννη Τζούμα και με επόμενη μάρτυρα την αδερφή της Αγγελικής, Ζένα Χατζηδημητρίου.


ΠΗΓΗ: εφημ. ΑΛΗΘΕΙΑ, αναδημοσίευση από το www.chiosnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: