Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

24ωρη απεργία στον "Πήγασο"

Μαζική συνέλευση έγινε την Τρίτη στον Πήγασο (Εθνος, Ημερησία, Goal, Sentragoal) με την παρουσία μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, μετά την απόφαση της εταιρείας να "κόψει" στο 75% τις αμοιβές της κυριακάτικης εργασίας στο Εθνος, μετά το sentragoal.
Πριν τη συνέλευση μίλησε ο διευθυντής της εφημερίδας k. Tσεκούρας ο οποίος φανερά πιεσμένος από την απεργιακή αντίδραση προσπάθησε να "χρυσώσει" το χάπι με υπόσχεση ότι δεν θα πειραχθεί κάποια θέση εργασίας (έχουν γίνει ήδη πάνω από 220 απολύσεις) και ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί...
Αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά "κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος εάν π.χ. το καλοκαίρι χρεοκοπήσει η Ελλάδα και πάμε στη δραχμή" ή το καλύτερο "εάν π.χ. δεν είναι καλός στη δουλειά του ο Τσεκούρας θα φύγει, το ίδιο και κάποιος άλλος συνάδελφος(!)".
Πέρα από το γελοίο της ιστορίας φάνηκε ξεκάθαρα ότι η εργοδοτική πλευρά δεν είναι και στα πάνω της. Το απολογητικό ύφος της διεύθυνσης το καταμαρτυρά.
Ταυτόχρονα όμως προχωρά, παραβιάζοντας ανοιχτά τη συλλογική σύμβαση, αποφασίζει και διατάζει η εταιρεία, την ώρα που η ΕΣΗΕΑ διαπραγματέυεται συλλογικές συμβάσεις με προτάσεις από την ΕΙΕΑ (πρωτοστατεί ο Φ. Μπόμπολας), για μειώσεις 15% στους μισθούς.
Η εργοδοσία έσπευσε να βγάλει κείμενο που προεξοφλεί ότι η απεργία είναι παράνομη και καταχρηστική, πριν πάει καν στα δικαστήρια.
Στη συνέλευση συζητήθηκε και η ανάγκη της κλιμάκωσης με την προοπτική απεργίας διαρκείας, καθώς οι επιθέσεις είναι γενικευμένες σε όλο τον κλάδο και ζητήθηκε η ανάγκη υλοποίηση των δυο επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών από το διασωματειακό.
Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη περιφρούσης της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη από απεργιακή επιτροπή ανοιχτή για όλους τους συναδέλφους ώστε να αντιμετωπιστούν οποιεσδήποτε απεργοσπαστικές κινήσεις.
* Στο τέλος μάλιστα ένας από τους "θερμόαιμους" εκπροσώπους του εργοδοτικού συνδικαλισμού στον Πήγασο, επιτέθηκε χειροδικώντας και σε έναν συνάδελφο που επέμενε ότι η απεργία χρειάζεται περιφρούρηση, αλλά οι τραμπουκισμοί δεν πέρασαν χάρη στην παρέμβαση των συναδέλφων που τον... έκραξαν και τον απομόνωσαν.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απαντώντας στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας των εταιρειών με την επωνυμία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ Α.Ε.Ε.» και «SPORT PLUS Α.Ε.» όλες του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» κήρυξε 24ωρη απεργία των συντακτών που εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOAL NEWS» από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης, 23 Μαρτίου έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 24 Μαρτίου 2011 ζητώντας, την άμεση και πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των Ιδιωτικών Συμφωνιών, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα αυτών, την άμεση καταβολή των διαφορών που προκύπτουν από την ένταξη των συναδέλφων στα κλιμάκια, όπως αυτά ορίζονται από την ΣΣΕ και την πλήρη εφαρμογή των όρων αμοιβής και εργασίας κατά την Κυριακή.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να μετάσχουν μαζικά στην παραπάνω απεργιακή κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: