Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Η συνέλευση στην ΕΡΤ



Κοινή συνέλευση (φωτο) της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΣΠΕΡΤ, με συμμετοχή και εκπροσώπων κλαδικών σωματείων από το διασωματειακό των ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΕΡΤ, όπου ανακοινώθηκε η πρόταση για τετραήμερη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ, στις 7,8,9,10 Απρίλη. Ακολούθως εκτός από διευκρινιστικές ερωτήσεις, έγιναν και παρεμβάσεις εργαζομένων στην ΕΡΤ. Από τους Financial Crimes, ο Νάσος Μπράτσος (ΕΣΗΕΑ) τόνισε ότι: "Αναρωτιούνται ορισμένοι συνάδελφοι πού θα σταματήσει ο εργασιακός κατήφορος και θέλω, αφού θυμίσω ότι σαν εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν δικαιολογείται να έχουμε άγνοια, ότι ποτέ το ΔΝΤ δεν σταμάτησε να κλιμακώνει τις επιθέσεις του σε όποια χώρα και αν πήγε. Συνεπώς αν δεν αντισταθούμε, δεν θα σταματήσει το χειροτέρεμα στις ζωές μας και τις δουλειές μας.
Δεύτερο, η κυβέρνηση διευκολύνει την εργοδοτική επίθεση με τους νόμους που ψηφίζει, άρα στην προοπτική της τετραήμερης απεργίας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις απόπειρες που ήδη ξεκίνησε να κάνει η εργοδοσία (σήμερα στις Αττικές Εκδόσεις, λίγες μέρες πριν στην Αυριανή) να σπάσει τον αγώνα μας, εκεί που θεωρεί ότι υπάρχουν «αδύναμοι κρίκοι».
Γι αυτό χρειάζονται τρεις κινήσεις.
Πρώτον διευρυμένες απεργιακές επιτροπές, με ονόματα, τηλέφωνα, διαθεσιμότητες για να υπάρχει δυνατότητα άμεσης κινητοποίησης, ειδικά σε θέματα περιφρούρησης.
Δεύτερον, απεργιακό ταμείο για τους πιο πιεσμένους οικονομικά συναδέλφους, που επιπροσθέτως περνάει το μήνυμα στην αντίπαλη πλευρά, ότι πάμε να δώσουμε μια μάχη στα σοβαρά και με επίγνωση των συνεπειών της επιλογής μας.
Τρίτον αναβάθμιση του δικού μας λόγου, με απεργιακό φύλλο (καλή η έκδοση της Αδέσμευτης Γνώμης στην πρόσφατη απεργία, αλλά με πολλά περιθώρια βελτίωσης) και αξιοποίηση ιντερνετικών και ραδιοφωνικών δυνατοτήτων, να φτάσει η φωνή των απεργών των ΜΜΕ και στα υπόλοιπα στρώματα εργαζομένων και κλάδους που απεργούν και να χτίσουμε κοινωνικές συμμαχίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: